De reis erheen

We parkeren Quick op Schiphol-Rijk. Van daar brengt een shuttlebusje ons naar het vliegveld. We moeten lang bij het bushokje wachten (er is geen arriveertijd bekend).Er staan veel mensen en 2 stellen zijn ontzettend nerveus (om de 2 tellen op hun horloge kijken, vragend “hoe laat dan?” Het andere stel gaat vooraan staan en staat maar te zuchten. Dit gedrag slaat op mij over. Ik word er niet ongerust van  (die bus komt wel) maar wel gespannen.

Eindelijk komt de bus(we kunnen er allemaal in) en komen we aan bij het vliegveld. We kunnen zó doorlopen (digitaal ingecheckt) naar de poortjes: laarzen uit, riem af, jaszakken leeg, vest uit, tassen in de bakken.
We gaan naar een Schengenland, dus nergens paspoort tonen.

We vertrekken te laat, misschien wel doordat er op het laatst een gigantische hoeveelheid Fortuna (in rood/witshirt) spelers een vliegtuig in galopperen. Het blijken Delftse korfbalspelers te zijn die in Boedapest de IKF Europacup gaan spelen. Ik wens ze succes.

De piloot heeft het zich aangetrokken dat hij te laat vertrok en haalt de tijd onderweg weer in.
Aankomend, nergens controle, we kunnen zo naar buiten lopen. Dat doen we niet want we worden afgehaald (hopen we) Overal mannen (en een enkele vrouw) met bordjes, maar nergens een bordje met onze naam erop. Mijn lief gaat buiten kijken. Niets. Op het papier staat dat als ze een uur te laat zijn dan kun je bellen. We wachten.
Als mijn lief weer naar buiten gaat komt hij terug met een man met het bordje met onze naam in zijn hand. We stappen in en hebben een leuk gesprek met de chauffeur; hij spreekt goed Engels en komt uit Transylvania (Roemenië) Twintig jaar geleden
geëmigreerd.

We kunnen niet bij het hotel komen, het is in de autovrije hoofdstraat de Vaci Ucta. De taxi stopt vlakbij  en de chauffeur loopt met ons mee naar het hotel. Onderweg vertelt hij dat hij ons persoonlijk weer zal terugbrengen naar het vliegveld. Leuk om te weten!

We stappen het hotel binnen dat één ingang breed is: na de lange hal met trap en lift naar boven blijkt later de rest van het hotel boven de naastliggende Flying Tiger winkel zijn. De jonge vrouw die vóór ons de ingang instapt blijkt de receptioniste te zijn. Er zitten aan weerszijde van de gang mensen met koffers op stoelen. De kamers blijken NIET gereed te zijn. Ik vraag wanneer dan wel. ”Een uurtje later, misschien?” Hoezo misschien? Ze antwoord “You can try
IK vind het vreemd  antwoord maar vraag of we dan onze koffers hier kunnen laten en dan de stad ingaan. Dat kán maar het bagagedepot is vol; we kunnen ze in de gang neerzetten. Ik dacht het niet. Ik heb een tas met rits, geen sleutel geen bescherming. We lopen naar het bagagedepot. Een soort vierkanten tralie gevangenis met slot, vol met koffers; we zetten onze er bovenop en de receptioniste sluit af. We gaan de stad in.

Een geweldig brede straat met winkels maar wel vrij rustig qua mensen, in de straat én in de winkels. We lopen de straat uit ziet en zien prachtige oude gebouwen. Het zonnetje schijnt en hoewel de piloot zei dat het in Boedapest 1 graden zou zijn, voelt het “warmer”.
budaWe zijn nu bij de Donau en zien aan de overkant Buda liggen met de burcht en kerken( wij zijn in Pest) We keren terug naar het hotel, willen ons graag even opfrissen maar de receptioniste schudt haar hoofd als we haar naderen.
Ik vind het belachelijk en vraag of er echt geen mogelijkheid is om de kamers te bespoedigen. Ze zegt dat ze een uur geleden al  naar boven gebeld heeft, maar…………..
Ze typt wat op de computer en zegt dat ze wel een kamer op de 6e etage voor ons heeft. Prima, nemen we die. Mijn lief vraagt nog of die kamer een ander uitzicht heeft. Ze antwoordt heel serieus in het Engels: “ All rooms have the same view
Als we onze sleutel krijgen en de kamer binnengaan zien we het uitzicht op een soort luchtschacht, aan de andere kant van de koker liggen andere kamers. Yes, same view!
’t Kan ons  nu niet  schelen, we frissen ons op, pakken wat uit, poetsen onze tanden.
We zijn er!

2 gedachten over “De reis erheen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s