Smartlappenfestival in Amersfoort

Smartlappen is niet mijn favoriete muziek, sterker nog ik houd niet zo van het genre, maar een festival in de historische binnenstad van Amersfoort is toch een feestje voor me. De energie die veel van die koren uitstralen, de vrolijkheid, de locaties waar de bühnes staan, de terrasjes en dit jaar het zonnetje, maken het evenement extra leuk

Van de koren die we gezien hebben vond ik “Op Stoom” (rood/en zwart witte bolletjes kleding) de meeste energie afgeven; de dirigente stond vóór het podium en had er duidelijk plezier in!

De locaties, op ’t Hof, bij de Sint Joriskerk, op de Groenmarkt tegen de achterkant van de Joriskerk en op het Lieve Vrouwenkerkhof tegen de achtergrond van de Onze Lieve Vrouwentoren gaven een geweldige achtergrond voor de podia.

Lopend in het centrum kwamen we ook van alles tegen, we zagen mensen “dansen” andere koren in leuke oufits, soms met hun instrumenten sjouwen.

Op de groenmarkt stond een stand waar men smartsieraden kon kopen, een donatie voor de organisatie van dit festival. Iedereen wil graag dat dit festival blijft, het gevolg daarvan is een sieraad kopen. Dat heb ik dus gedaan. De dame die het verkocht had het zelf gemaakt. Dat doen een aantal vrijwilligers al jaren; ze liet me foto’s van de sieraden door de jaren heen zien. Enig dat dit festival zulke betrokken vrijwilligers heeft!

In Amersfoort reeds een treintje om “toeristen” rond te rijden, waren boten met “toeristen” door de singels aan het varen en zaten velen op een terras te genieten van de muziek, het zonnetje en de koffie of bier.

Sommige koorleden hadden jasjes met hun naam erop, andere hadden bordjes bij zich, allemaal waren ze leuk of deftig aangekleed en zongen ze behalve Nederlands, ook Engels repetoire.

Niet iedereen was geïnteresseerd

Amersfoort, een stad waar veel gebeurt

Plaats een reactie