Thuiswerken én in en om huis

Heel veel mensen die NU thuis werken en dus niet tijd hoeven te spenderen aan  woon/werkverkeer, gaan de tijd die “over” is, in huis of tuin werken.
Dat heeft aparte gevolgen, ondervonden we vandaag toen we een eindje gingen fietsen.
Er stond “ergens” een enorme rij auto’s, aan de kant met de bestuurders in de auto’s, file? Wat ons opviel  was dat er in die rij auto’s veel  stonden met een aanhangwagentje.
We fietsten door en zagen dat ze allemaal stonden te wachten bij een hek van een afvalinzamelstation. Verkeersregelaars met gele jasjes lieten per keer maar een paar auto’s door, vandaar die lange rij.

Onze ene zoon kan, door zijn beroep, niet thuis werken, zijn vriendin werkt in de frontlinie van deze Corona-war,  ze is verpleegkundige,.Hun beider onregelmatige diensten draaien (niet gewoon) normaal door.
De andere zoon kan wél thuis werken en zijn vrouw zit tussen twee jobs in en heeft dus “even” een thuisperiode. Zij zijn dus soms ook in en om het huis aan het klussen.

perkplanten
Laatste hadden ze een boom omgehaald en appte hij dat een tijd in de rij had gestaan om die boom, in stukken bij zijn inzamelstation te brengen.
De mensen in de rij daar werden verblijd met een doosje met perkplanten als goedmakertje voor het lange wachten!
Een enorm leuk idee.

Ook wij zijn achterstallige klusjes aan het doen.
Een stukje tuin waar niets wil groeien en wat er al tijden triest uitziet (geen idee wat dan wel, van alles geprobeerd) spitte mijn lief om.
Ik wil graag een berg stenen met wat vetplantjes er tussen daar proberen.
Volgens mijn lief hebben we daar te weinig kleine steentjes (grote verzamel ik al jaren en neem ze overal vandaan mee, genoeg voorraad)
stenentuin
We gaan naar het tuincentrum in de buurt en kopen een mega zak Limburgs grind van 16-32 mm;wat grote platte stenen en een paar vetplantjes. Die platte stenen moeten gewogen worden; het gewicht bepaald te prijs. Een medewerker vraagt of ik mijn 4 platte stenen op de enorme weegschaal die daar buiten staat wil leggen.
Op een afstand kijkt hij er naar en roept: we maken er 2 kilo van goed? Ik vind het prima, pak mijn stenen van de weegschaal en krijg van de gehandschoende medewerker een briefje met 2x en een code. Bij de kassa mag ik 78 cent betalen voor de stenen.
Er zijn nog “dingen” erg goedkoop!

We zijn op de fiets maar mijn lief legt de zware zak grind, goed in balans, achter op zijn bagagedrager. De vetplantjes gaan in mijn fietsmandje en de stenen in de fietstas, zo komen we veilig thuis
Thuis blijkt stenen stapelen niet zo makkelijk te zijn als het lijkt, maar uiteindelijk wordt het bij benadering wat ik in mijn hoofd had.

Klus geklaard! Op naar de volgende!

Een gedachte over “Thuiswerken én in en om huis

  1. Heerlijk, zoals julle je tijd weten te vullen met zinvolle zaken rondom het huis. Ik zit inde zon,mijn zeer zinvolle zaak, maar niet in de tuin, aan het kanaal, waar ook een bankje staat en het weer leent zich ervoor. Het is mij gegeven niets lichamelijks te kunnen doen in en of om het huis, de tuinman doet prima werk,ik ben blij dat die er is. Binne is er delaptop, niet te lang, de TV en last but not leaset de legpuzzel, ik kreeg spontaan van de buurvrouw 2 huizen verder een stuk of 5 puzzels aangereikt ! Ik kaner weer even tegen, Baars, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s