Vijf vlindertuinen

We hebben een bezoek gepland aan 5 vlindertuinen én een Vlindermuseum in de Harskamp: 16.000 M2; de meest complete vlindertuin ter wereld, staat er in hun folder.
De meeste vlinders uit deze tuin worden gekweekt in Costa Rica*)
vlindertuin

De levende vlinders vind ik geweldig, prachtige vormen en kleuren.


In het vlindermuseum zijn vlinders van over de hele wereld opgeprikt en in displays tentoongesteld, Ongetwijfeld kun je daar veel van leren, maar ik vind het wat morbide en ben erg snel weer buiten.
afbeelding vlinder

Ze kweken zelf meer dan 150 soorten per seizoen, daardoor kunnen we de vlinders in alle stadia zien; we zien de poppen én de rupsen, sommige zijn enorm groot met harige poten. We zien zelfs een vlinder uit een pop komen, het laatste stukje voor hij doodstil en doodmoe (vermoeden we) blijft zitten.thumbnail_IMG_20200715_154451

Omdat we tevoren moesten reserveren en dus een tijd op kregen waarop we naar binnen mochten, zijn er niet erg veel mensen binnen en kunnen we in eigen tempo de looproute volgen. Maar een enkele keer wachtend totdat de mensen vóór ons zijn doorgelopen.

Er is ook een prachtige weide met bermbloemen met verschillende “hoekjes”om te zitten;  daar vliegen de huis-tuin-en-keukenvlinders die we allemaal kennen: voornamelijk koolwitjes.
bloementuin

We zitten op het terras te genieten; er staan allemaal prachtige potplanten op  de terrassen, passieflora, maar ook Brugmansia en fuchsia’s. Ernaast en er omheen bloeien kleurige planten in perken. De zon schijnt, goed gezelschap, lekker drankje, wat wil een mens nog meer?bromelia

vlinders veel

 

 

*) ca.30% van Costa Rica is Nationaal Park of beschermd natuurgebied.

Een gedachte over “Vijf vlindertuinen

  1. Hoi Baars,
    Het doet mij herinneren aan mijn jeugd, toen wij als kind naar diergaarde Blijdorp gingen en naast een heleboel onbekende dieren ook de vlindertuin bezochten, die was opgebouwd in de buitenlucht met een enorm net eroverheen en een dubbele deur als in- en uitgang was aangebracht. Grote vlinders die ook gewillig op je hand of schouder kwamen zitten, iets wat mij als kind een erg gelukkig gevoel gaf, lJohammes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s