Recycling

In de WereldWinkel waar ik ooit als vrijwilliger werkzaam was, verkochten we sleutelhangers die in Afrika gemaakt waren van teenslippers die daar op het strand aanspoelde.

In Ghana zijn we op een glasblazerij geweest, waar mannen in de openlucht, naast een professorisch gebouwd oventje kralen van glas aan het blazen waren. Op het terrein lagen tientallen glazen lege flessen. Ik kocht er glazen kralen en maakte er thuis armbandjes van.

In Vietnam “achtervolgden” kinderen ons bij het wandelen in een park. We snapten het pas toen we zagen dat ze ons waterflesje uit de vuilnisbak haalde. Ze maakten daar voorwerpjes van die ze weer aan de toeristen verkochten.

glazen
Hier in Nederland kocht ik glazen van recycled glas, dikker en een beetje groen met diverse “blazen” er in. En vandaag, omdat mijn boodschappen door mijn tas staken en deze dus duidelijk OP was, kocht ik bij het Kruidvat een tasje van 80% gerecyclede PET flessen.

 
Er moet veel meer op recycling gebied gebeuren, maar we zijn ” all over the world” al best goed bezig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s