Banaanvormig

Er zijn vele “dingen” banaanvormig merkte ik onlangs toen ik iets opzocht over een bepaald soort ui.
Allereerst een banaan zelf


Bananen, goed voor de stoelgang (pectine) bevatten veel kalium, een mineraal dat een belangrijke rol speelt bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel.

Ook zorgt kalium voor verlaging van de bloeddruk. Bananen bevatten overigens vijf van de acht B-vitaminen, die van groot belang zijn voor het zenuwstelsel én je kunt met de binnenkant van de schil je schoenen laten glimmen

Heb je een banaan dan heb je kennelijk ook iets nodig om hem in te vervoeren naar school, werk of picknick: een bananendoos. En thuis hang je bananen op een bananenhaak en snijd je hem met een bananensnijder (cadeautjes voor Moederdag? Zal ze vast niet hebben)


Dan van groente naar fruit: de banaansjalot; een menging van een ui en een sjalot, die banaanvormig is én, zo las ik, pittig, zoet en heel eenvoudig te snijden.
Je schijnt zo’n bananensjalot 8 tot 12 maanden te kunnen bewaren.

Van een heel andere orde is de banaanstekker.
Dat is een connector voor enkeldraadse verbindingen, van metaal, heeft in de lengterichting één of meer veren, die enigszins naar buiten bollen
Er bestaat ook een bananenplug!

Er zijn ook veel maffe dingen in de vorm van een banaan.
Zo vond ik:

Een neonbanaan voor in de keuken, een kattenspeeltjesbanaan en een hamsterbedje in de vorm van een banaan. Er zullen vast nog wel meer maffe bananendingen zijn, maar ik vond dit wel weer genoeg!

Een gedachte over “Banaanvormig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s