Winnaars met….

Je wint met een prestatie en je krijg” iets”.
En dan bedoel ik hier niet geldprijzen maar de ERE DINGEN die je kunt winnen: bokalen, schalen, bekers én andere eretekenen.

Laatst viel het me op bij de Formuleraces in Monaco, geen grote beker of grote schaal (zoals vaak bij dat soort races) maar een bijna, in mijn ogen, kunstwerk; de omlijning van het circuit. Bijzonder! Die prijs  zal eruit springen in de prijzenkast van Max Verstappen!

Ooit heb ik zelf een beker gewonnen met een autorally; het was een wisselbeker, mijn teammaat en ik wonnen hem twee jaar achter elkaar. Hij stond  het eerste jaar bij haar en het volgende jaar bij mij.
Het jaar daar weer na, was de oliecrisis, kwam de autoloze zondag en was het uitzetten van een autorally ivm het besparen van benzine niet meer verantwoord; geen kans de beker te verdedigen!( nooit meer daarna)
U kunt vast wel raden waar die beker nu nog staat.


Het EK voetbal 2020 werd (Corona) uitgesteld en wordt dit jaar van 11 juni tot 11 juli gehouden, het heeft, in het logo, de beker stilistisch afgebeeld.
Hier staat de echt te winnen beker erbij!


Ook worden er als prijzen schalen uitgereikt of (vreemdvormige) “cups”, zoals deze, die familieleden ooit wonnen

Het gaat om het idee nietwaar? En natuurlijk de eer.
Ik vraag me altijd of hoe kampioenen die beelden tentoongesteld hebben ( of niet!)
Heb je een huis met tig kamers dan “offer” je er één op voor mooie en wanstaltige beelden, maar woon je klein dat zullen ze wel op het dressoir moeten staan
Zet je dan alleen de mooie bekers neer en ligt de rest in een krat op zolder?

Onlangs hoorde ik van een familielid die met golf gewonnen had.
Geen beker of schaal deze keer, maar wel een “ereprijs” :voor een maand een parkeerplaats! Niet zo maar een parkeerplaats maar die het dichtst bij de ingang van de golfbaan.
Oké, het is een “vluchtige” prijs (je houd er niets aan over) maar een maand lang kan iedereen zien dat jij, als je uit je auto stapt op die bepaalde plek, een WINNAAR bent.
Zelf weet je dat altijd wel én je hebt er  geen extra kamer voor expositie nodig!Een gedachte over “Winnaars met….

  1. Hoi baars, ik denk niet dat de data waarop er gevoetbald wordt de bedoelde blog over voetbal is. Je had het over bijzondere cups, dan de Giro d’Italie-cup, gedraaid zoals de cup van het familielid er uitzag. Genoeg gezegd, dank voor je info Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s