De hond, de poes en de kip.

Een gezin mét jonge hond woont in een nieuwbouw wijk.
Meestal laat de vrouw de hond ’s morgens uit.
Zo ook, de bewuste dag.
Die dag loopt ze mét de hond aan de riem door hun nieuwbouwwijk.
Als ze bijna de nieuwbouwwijk uit is, bijna in de polder, maakt ze de hond los.
Vrolijk rent hij voor haar uit.
Opeens ruikt hij iets interessants en spurt weg.

De vrouw ziet nog net een poes onder de heg van het laatste huis verdwijnen.
Haar hond kan poezen niet uitstaan, en hoewel de poes een flinke voorsprong had, stuift de hond door de heg achter de verdwijnende poes aan.
De vrouw gaat hard hollend achter haar hond aan. Als ze vlakbij de tuin is hoort ze vreselijk gekakel. Haar hart klopt in haar keel.

Ze kruipt door de heg, in de tuin ziet ze haar hond bij een hoop veren staan.
Hij doet niets, ze kan hem vastmaken. Ze probeert beter te kijken naar de hoop veren; het blijkt een kip te zijn, gewond, dat ziet ze zo.

Ze loopt met de hond aan de riem de tuin uit; ze moet haar hond “even” kwijt zodat ze kan aanbellen, uit- en overleggen.

Er staat een meneer met een hond aan de riem bij het huis te kijken.
Ze legt hem de gebeurtenis uit.
De man biedt aan om haar hond vast te houden terwijl zij gaat kijken wat er met de kip aan de hand is én de mensen in het huis gaat vertellen wat er is gebeurd.
Ze neemt het aanbod dankbaar aan.

De kip leeft wel, maar ze ziet de tanden van haar hond in zijn buik staan. Ze rilt.
Pakt de kip op en belt aan. En jongetje van een jaar of 10 doet de deur open; papa en mama zijn niet thuis, ze komen vanmiddag pas thuis.



Wat moet ze doen?
Ze zegt tegen de jongen dat ze in de middag terugkomt als zijn moeder er wél is en dat ze de gewonde kip in het kippenhok zal zetten. Ze jaagt 2 andere loslopende kippen ook het hok in en doet de knip op het deurtje.
De jongen gaat naar binnen. Zij bedankt de hondeneigenaar voor het vasthouden van haar hond en loopt met hond én bonkend hart naar huis.

Thuisgekomen belt ze de dierenambulance op en legt het verhaal uit. Hun voorstel is om de kip op te halen en naar de vogelopvang te brengen. Ze bedankt voor de info, vraagt het adres van de vogelopvang en zegt de kip daar zélf wel heen te zullen brengen.

Ze scharrelt een oude kooi in de schuur op (wie wat bewaart heeft wat), zet de hond met eten in de gang en vertrekt weer naar de kip. Als ze de tuin instapt hoort ze praten; de jongen heeft zijn oma gebeld, die is gearriveerd.

De hondeneigenaresse vertelt wat er gebeurd is en dat ze de kip voor herstel naar de vogelopvang wil brengen. De oma vindt dat een goed idee en dus gaat de vrouw de kippenren weer in, vangt de kip, die wel erg “rustig” is. Ze stopt de kip in haar kooi; het past!

Ze rijdt met de kip in de kooi op de achterbank naar de vogelopvang. Daar kijkt iemand de kip na. Het blijkt té erg te zijn om de kip daar in deze conditie op te nemen, hij moet geopereerd worden, dus naar een dierenarts. De vrouw bedankt en de kip gaat weer in de kooi op de achterbank.

Vlak voor ze weg wil rijden gaat haar telefoon; de eigenaresse van de kip. Ze heeft van haar moeder gehoord wat er gebeurd is en wil de kip graag terug om zelf met het beestje naar de dierenarts te gaan.
De vrouw vindt dat prima en biedt uiteraard aan de kosten voor haar rekening te nemen.
Ze brengt de gewonde kip weer terug naar zijn eigen huis en bazin en geeft  de kip daar af.

Een nacht en een dag later wordt ze gebeld; de kip is geopereerd en maakt het naar omstandigheden redelijk wel. De te vergoede kosten van de dierenarts zijn iets meer dan 220 euro! Eind goed algoed (behalve voor haar portemonnee)

Niemand heeft meer over de poes gepraat,
de “veroorzaker” van zoveel leed,
niet omdat ze iets dééd,
maar gewoon omdat ze bestaat.
Honden en poezen gaan soms niet samen
dat kan een in-de-wegstaande kip, beamen.

Een gedachte over “De hond, de poes en de kip.

  1. Hallo Baars Ik kan het mis hebben, maar het komt mij voor , dat de kat de kip te pakken heeft gehad en de hond daarom , en om zijn onhebbelijke houding tegenover katten, de kat is na gevlogen. Aan de andere kant zou dat betekenen dat de hond wars is van kippen pesten, ik weet niet of jij er een raadsel hebt voorgetoverd, maar ik ben er niet uit, johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s