Glasvezel

Er was eergisteren vanaf ’s morgens 7 uur veel herrie in de straat achter ons: Er werd een glasvezelkabel gelegd.

Niet dat het als een verrassing kwam, al een jaar geleden stonden de reclames in de bushokjes, kregen we folders in de bus en was er een lang leegstaande winkel als DELTA servicepunt ingericht.
Wij negeerden dat.
Niet iedereen kennelijk, want die glasvezel komt er!

Ook al hoefde je de glasvezelkabel NU niet, het wordt tot de voordeur aangelegd (zodat je “later” alsnog overstag zou kunnen gaan, zonder al te veel kosten)

Het is kennelijk niet één kabel, want ze worden in allerlei kleuren, in allerlei dikten op dikke klossen vast neergelegd.

Eergisteren kwam een blauw geklede man aan de deur om te zeggen dat ze de dag erna bij ons in de straat komen aanleggen: de auto’s in de straat  moeten een dagje of wat “ergens anders heen”
Ik greep meteen de gelegenheid aan om te vragen wáár de man vandaan kwam (’s morgens om 7 uur hier beginnen, hoe vroeg was dat wel niet uit bed!) Ik weet niet waar de hele ploeg blauwe mannen vandaan komt, maar deze kwam uit Tiel en stond om 5 uur op, vertelde hij.

Gisteren om 7 uur kwamen ze de straat in, nu niet blauw gekleed, maar een hele “kudde” mannen met oranje hesjes. Iets later wilde ik even een praatje maken, maar we konden elkaar niet verstaan, deze mannen kwamen definitief niet uit TIEL. Eén keek me aan, wees op een grote klos kabel en zei “Glaasvezl”
Ik begreep hem en knikte. Even hadden we contact!

We hadden  ook een schriftelijke “aanzegging” gekregen met zinnen als “we doen onze uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken” en “laat de zandresten na aanleg op straat liggen, dan komt het straatwerk goed vast te liggen” En de afzender was “jouw glasvezelteam”

Er zijn vaak pr- dingen overdreven of soms zelfs slecht, deze folder was ter zake, vriendelijk van toon en, na 2 dagen ( achter en vóór) durf ik te zeggen dat ze inderdaad doen waar ze voor staan


Wat werken die mannen hard, vóór je met je ogen geknipperd had lag de halve straat al open

“Natuurlijk” waren er ook mensen die hun auto NIET hadden weggehaald, daar werkten ze dan “omheen”.

Mijn lief raakte in gesprek met een opzichter, een man van een ander bedrijf dan Delta, hij vertelde dat de werkende mannen allemaal ZZP-ers zijn en betaald worden per meter! (Dan begrijp ik dat er zo snel gewerkt wordt: letterlijk meters maken)

In plaats van de medebewoners van onze straat ’s morgens in hun auto te zien stappen en weg te rijden, zag ik nu mensen de straat uit lopen op weg naar hun “ergens” geparkeerde auto.

Dit aanlegproces kan hier een paar dagen gaan duren, zeker omdat ze (bijna) alle voortuinen open moeten maken (en weer dicht) om met de kabel tot aan de voordeuren te komen.

Als ze aan het eind van de middag naar huis gaan, zijn ze tot aan onze buren gekomen, dus ik vermoed dat straks, om even over zevenen, ons huis aan de beurt gaan komen.
We zullen zien, maar vooral horen!

Een gedachte over “Glasvezel

  1. Goede morgen Baars,

    Wat laat hebben jullie de glasvezel, wij zijn daar allang mee voorzien. En het is goed te horen dat er vluchtelingen (?) aan het werk zijn, mensen met een bezigheid en verdiensten. Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s