Wie wordt de grootste partij in Europa?

De laatste fase van de campagne van GroenLinks/PvdA voor de Europese Verkiezingen werd in Cultureel Centrum De Vorstin in Hilversum op 2 juni ingeluid.



Er waren, zo werd gezegd, zo’n 300 mensen naar deze bijeenkomst gekomen; een gemêleerd gezelschap, sommigen met groene en sommigen met rode kleding of accessoires, jong en oud.

Tweede Kamerlid Anita Pijpelink was de gastvrouw, (ere) gast was journalist en schrijver van onder meer “De eeuw van mijn vader” en “In Europa” Geert Mak.



Hij sprak over het belang van Europa en over “de gevaren” waar we op dit moment als Nederland, als Europa en als wereld voor staan. Géén optimistisch toekomstbeeld werd geschetst door iemand die als historicus een beeld naar voren haalde van situaties toen en (soms) vergelijkbare situaties NU. Mak doordrong een ieder van het belang van Europa.

Als tweede spreker werd Bas Eickhout aangekondigd, klimaatwetenschapper en lijsttrekken voor GroenLinks/PvdA voor de Europese Verkiezingen. Een man die sinds 2009 lid is van het Europees Parlement. Een bevlogen mens die een beeld schets van een socialer Europa dat NU binnen bereik is (PVV en GroenLinks/PvdA staan bovenaan in de peilingen)


Frans Timmermans, sinds dec.2023 fractievoorzitter van GroenLinks/PvdA in de Tweede Kamer (daarvoor Eurocommissaris en eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie) en Bas Eickhout geven samen antwoorden op vragen uit de zaal, die o.a. gingen over het Israëlisch- Palestijns conflict, cordon sanitaire, gehandicapte zorg en gezondheid in het algemeen, de kosten van Openbaarvervoer m.n. (treinreizen)

Er werden standpunten duidelijk en voor maar één uitleg vatbaar naar voren gebracht.
Wat iedereen in de zaal, die dat nog niet wist duidelijk werd gemaakt was dat DEZE Europese Verkiezingen ENORM belangrijk zijn voor dingen als minimumloon, bestaanszekerheid en veiligheid


Tenslotte sluit Frans Timmermans de avond met een bevlogen speech af.
Hij gebruikte veel de term VERZOENING, dát hebben we nodig, mét elkaar in Europa dingen voor elkaar krijgen, géén tweedracht zaaien, maar samenwerken; een sociaal Europa!
Hij kreeg een donderend applaus, wat een energie gaat er van die man uit.
Terwijl hij en Bas al een tijd aan het campagnevoeren zijn, stralen ze nog steeds, (wel moe, gaven ze toe) veel energie uit

Er wordt door Anita aan alle aanwezigen gevraagd om (minstens) 3 mensen, die anders niet of “misschien- niet” naar de stembus zouden gaan, aan te sporen dat wél te doen.

Ik doe dat in dit blog: A.u.b. mensen ga stemmen!
Het is belangrijk

en, als je kan, spoor anderen aan óók te gaan stemmen!
Het gaat ergens om!

Plaats een reactie