Dieren waar je ze niet verwacht!

Wij willen géén poezen in de tuin, we hebben een vijver met vissen en heel veel vogels.
Onnodig te zeggen dat er wél poezen in de tuin komen!
Zoals de rooie die, toen ik de gordijnen open trok, op onze tuintafel te dutten lag.

Familieleden van ons hebben drie katten, die, zeggen zij,  “zelden” vogeltjes vangen, maar wél
( getuige deze foto) bovenop een vogelhuisje de tuin in de gaten houden!

Dan vogels zelf.

Reigers willen we, net als poezen, NIET in onze tuin willen! Er stond een ochtend een reiger onder de tuintafel. Alsof ik hem daar niet zag!

De door mijn lief zelf ontworpen en gemaakte, doorzichtige voederbol aan de ruit is ontworpen voor kleine vogeltjes, met dus ook een KLEIN gat. Deze gaai weet dat kennelijk niet! (het lukte hem wél, na acrobatische toeren, stukjes noot te verorberen

Toen ik een keer mijn fiets in de tuin had laten staan zat hij op mijn mandje uit te rusten.Van een roofvogel verwacht ik dat niet!

Op een camping in Engeland hadden sommige plekken een eigen “roodborstje” . De onze was erg vrij; om brood bedelen deed hij (of zij) het liefst gezeten op een van mijn crocs!

Ook op een camping, maar dan in Nieuw Zeeland deed een lammetje ’s morgens de ronde over de camping, even een kijkje nemen in sommige caravans of in de kampwinkel zoals hier!

Een familielid met een grote vijver heeft een afdakje naast zijn vijver zodat er ’s zomers en ’s winters
droog genoten kan worden van het zicht op de vijver.
Op een winterse ochtend  zat er een ijsvogeltje op het afdakje. Géén alledaags gast!

Om  vogels te voederen hebben we verschillende voedersilo’s en opengedraaide reservoirs om vetballen in te doen. Wie schetst onze verbazing toen er een keer bij de 2 vetballen, DRIE muizen zaten!

Ook een muisje zag een familielid vlakbij de filter van de vijver te voorschijn komen, wat zou die dáár gedaan hebben?


In onze vijver drijven ’s zomers 3 keramieken bootjes die een bevriende kunstenares heeft gemaakt. Niet alle dieren zien daar “kunst” in; deze kikker vindt het een leuke rustplaats.

Tot slot blijken ook  golfbanen aparte plekken om dieren te zien.

Toen ik mijn bal eens in ondiep water had geslagen vond ik niet alleen mijn eigen bal terug maar ook één waar veel (zoetwater) mosselen aan vastgekleefd zaten.


Een familielid had 2 bijzondere ontmoetingen op een golfbaan:

Eéntje op een vroege ochtend met een hert, dat zich afvroeg of er ook iets te eten in een golftas zou zitten en een andere keer met een beverrat die de weg terug naar het water wilde weten.

Het is een wondere wereld!
Soms hoef je niet ver te reizen om aparte dingen te zien.