Een schonere wereld.

een blik op een

Er gaat, op milieugebied, veel NIET goed, in deze wereld.
Er zijn ook initiatieven van gemeenten, bedrijven, milieuorganisaties en particulieren die de wereld wel ietsje beter maken.

Een paar van die initiatieven die ik zag:

In Zutphen een milieu (afval) station, met ipv alleen bakken om weg te gooien, om de bakken heen kruidenbakken, zó worden mensen geanimeerd om dáár hun afval achter te laten met als “ beloning”  gratis kruiden voor de maaltijd! En het ziet er “groener”uit!

Bewustwording is het begin van alle acties!

Een bord in een bos met de duur van het vergaan
( én niet vergaan) van zwerfafval!
Mij viel vooral de bananenschil op, het is organisch afval, maar het duurt een jaar vóór de schil weer opgegaan is in de natuur!!

En initiatief van de ANB AMRO: verkiezing van de retailer of the Year 2024/2025.


U schrijft een beoordeling over een zaak en kan een cadeaubon winnen; zij planten voor elke 5000 beoordelingen een boom!

[Toen ik mijn beoordeling schreef was ik nummer 1025 van de 5.000 !(van mij mag het aantal benodigde beoordeling per boom wel wat omlaag!]

Onderweg een leeg blikje of petflesje? (en geen tas om mee naar huis te nemen en het bij de supermarkt in te leveren ?)

Gemeente Hilversum heeft er speciale bakken voor staan.
Een bijkomend voordeel is dat mensen met (erg) weinig geld ze daar weg kunnen halen en wél naar de supermarkt kunnen brengen en zo aan wat inkomsten kunnen komen.

Gemeente Amersfoort zet bij evenementen grote oranje tanks neer om iedereen aan te sporen dáár hun bierglazen of flesjes in te gooien ipv op straat.

En dan de blikvangers, een soort basketbalvangnet voor blikjes; beter in het net dan op de grond, een “speelse” manier om, vooral jongelui, aan te sporen iets NIET op de grond te gooien.

Er zijn wél (goede) milieu initiatieven en ook al is het lang niet genoeg, als we er allemaal gebruik van maken, scheelt het wel!