Guerrilla gardening

Er is geen wet die zegt dat je geen tuinen mag aanleggen op stukjes publiek groen; gemeentes kiezen vaak voor “goedkope” oplossingen; tegels of zwarte aarde!


Guerilla gardening roept mensen op om, bijvoorbeeld om bomen heen, of op kleine stukjes publieke grond (aarde) bollen of plantjes te planten én dat stukje ook te onderhouden, zo maak je (je eigen omgeving) een stukje mooier.Ook zullen de bijen en andere insecten blij zijn met meer groen en bloemen.

Stichting Guerrilla Gardeners is opgericht in 2020. Je kunt, behalve zelf planten “ergens” in de grond stoppen ook geld doneren (ze hebben een ANBI status, dus donateurs kunnen, onder bepaalde voorwaarden, giften aftrekken van de inkomstenbelasting)

Guerrilla Gardeners roepen op om mee te doen aan de groene revolutie en ze geven het advies: begin klein ; zaai om een boom, vul een bloembak, leg een geveltuin *) aan ( 1 tegel voor een huis eruit en bloemen erin)

Ook een idee is om bloembommetjes te maken ( zaadjes met compost  potgrond en/of klei  ) en die op “open” stukjes gemeentegrond te droppen

Op www.guerrillagardeners.nl. kun je zien welke planten en zaden het goed doen en kun je ook een bedrag doneren.

Plaats een reactie