Natuurkracht

Gisteren zag ik iets bijzonders in de tuin; een bamboestengel die dwars door een andere plant heen is gekomen! Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld!
Ze kan van 5 tot 91 cm per dag groeien!

Ik knip alle bamboe die in onze tuin omhoog komt, anders dan in ons bamboebosje, meteen tot op de grond toe af. Na twee dagen staan er daarnaast scheuten boven de grond, waar eerder NIETS te zien was!

Ik heb nog meer foto’s waarin de natuurkracht te zien is, zoals bij een groeiproces dat door “iets” verstoord wordt en anders gaat groeien; een “ingekapseld” stronkje tussen boomwortels; een bovengrondse boomwortel; een getordeerde stam.

Uit  mycelium kunnen de vruchtlichamen van schimmels, zoals paddenstoelen groeien, ze breken door de stam van levende én dode bomen heen.

En wat te denken van spinnen die een web spinnen, welke krachten komen daar vrij?
Hier fotografeerde mijn lief een wespspin met wel een heel apart gevormd web; het lijkt alsof hij/zij wat webreparaties heeft verricht (ook zonlicht werkt aan dit beeld mee)

Ook een vorm van kracht vind ik altijd knoppen die openbarsten; of dat nu uit een magnolia, een wilg of een uienbol is

Een  openbarstende wolkenlucht, waardoor een heel landschap totaal kan veranderen is ook zo’n uiting van natuurkracht. Watergeweld kan dat ook doen; een stuk land totaal veranderen door te  overspoelen. Een grijsbruine stroom die ”ergens” op gang komt en in sommige gevallen, onstopbaar is.

De “vernietigende” kracht van de natuur kan ook nuttig zijn: een dood dier vergaat; het vlees verdwijnt, er blijven slechts botten over, zoals op deze foto, een schedeltje dat we ooit op de hei vonden.

Er is natuurkracht overal te zien!
Met dit blog toon ik u slechts een paar voorbeelden, door (goed) te kijken is natuurkracht alom te zien

Als laatste natuurkracht heb ik een toonbeeld van de zichtbare kracht van mens en dier. Toen ik dit rund fotografeerde kwam de gedachte aan een bodybuilder in me op; een foto erbij en u ziet het ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s