Exen

Een jongen van 20 krijgt een vaste vriendin en neemt haar mee naar huis.
Vooral de moeder van de jongen kan goed met het meisje opschieten; ze gaan met elkaar winkelen, lunchen en andere dingen die moeders met dochters wel eens doen.

Na anderhalf jaar maakt de jongen het uit; zij wil trouwen en kindertjes krijgen, hij is daar nog lang niet aan toe. Dit issue komt teveel naar zijn smaak in hun conversatie voor; hij stopt de relatie. Hij vertelt aan zijn ouders dat de relatie over is.
Reactie van vader “Tja, dat kan gebeuren “.
De moeder begrijpt het maar gaat het meisje erg missen, ze hadden het zo leuk samen.


Een man van 35 krijgt een serieuze relatie met een vrouw die al een kind heeft; het dochter is 3 jaar als hij in haar leven komt. Hij is gek op de kleine en brengt veel tijd met haar door.
Toen het stel 4 jaar een relatie hadden vertelde de vrouw dat ze verliefd was geworden op een ander. De man was verdrietig, maar moest toegeven dat de puf uit hun relatie was.
Hij zou de kleine meid, inmiddels 7, vreselijk missen.
Een jaar na het opbreken van de relatie heeft hij het nog steeds moeilijk met het verlies van zijn “dochter” want zo had hij de band met het kind gevoeld, maar hij wil het haar en haar moeder niet moeilijk maken door af en toe op te duiken (iets dat hij vreselijk graag wél zou doen)

Een jongen van 25 krijgt een relatie met een meisje van 23. Zij wil gauw trouwen. Dat doen ze.
Na 2 jaar krijgen ze een kindje. Haar moeder (vader is overleden) en de ouders van de jongen zijn dolblij; het is voor alle drie het eerste kleinkind.
Het huwelijk gaat bergafwaarts, het getrouwde leven bevalt het meisje niet, ze wil weer vrij zijn. Op een dag barst de bom; ze zet haar man de deur uit. Het wordt een langdurige procedure eer de scheiding er door is, ze eist veel en “geeft” niets. De jongen is bij zijn zijn ouders ingetrokken

De rechter heeft bepaald dat de vader zijn zoon 1 weekend per 14 dagen mag zien, maar als de vader zijn zoon komt halen zijn moeder en zoontje soms niet thuis, of de moeder belt de dag van te voren dat het NIET doorgaat. De opa en oma van het kind mogen het helemaal NIET meer zien.Drie verhalen over exen, die niet zo zeer over het opbreken van relatie gaan, maar over de effecten die dit heeft voor de mensen eromheen. Mensen die niets met het conflict te maken hebben, maar wel worden afgesneden van iemand die ze liefhebben en daar NIETS aan kunnen doen.
Triest!

Een gedachte over “Exen

  1. Hoi Baars, Ik herken het soort leed dat jouw verhalen vertelt. We zijn uit elkaar gegaan omdat ik er nooit was, niet voor Marijke en niet voor de kinderen. Ik heb van meet af aan nooit geweten wat mijn taak was op deez planeet. Kortelings ben ik daar achter gekomen door een uitzending van Hour of Power, waar de spreker het over een taak had en die bis in mijn geval en ongetwijfeld voor meerdere mensen: veranderen. Ineens was alles duidelijk voor me en Marijke en ik hebben daar een goede gedachtewisseling gehad. Dank voor je trigger, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s