Blikvangers

Dit is een blikvanger, een net om blikjes te vangen, leuker dan een vuilnisbak en men hoopt dat daarom mensen (jongvolwassenen)  hun blikjes in het net gooien in plaats van in de natuur.

Waarom ik dit blog blikvanger noem heeft te maken met de andere betekenis van blikvanger: iets wat opvalt, de aandacht trekt! (iets dat mijn aandacht trok, waar ik een foto van maakte en nu u laat zien)

Mensen maken reclame met hun producten, een  ijssalon of ijskar maakt vaak reclame met een groot ijsje; een snackbar met een grote puntzak frites. Anderen willen origineler zijn, zo zag ik bij een friteszaak een bak aardappels staan mét tekst en op een patatkar een bord met blije tekst.( je hebt aandachttrekkers en aandachttrekkers)

Mensen hebben meningen en ventileren die niet alleen op de sociale media, zo zag ik in een bos, op  voetgangerspaaltjes stickers geplakt over dierenleed en bont!

En in een centrum een zuil waarop iedereen kan plakken wat hij wil: een vrije plakplaats.
Kon dat op sociale media ook maar: één plek waarop je kan ventileren wat je wil (mits beschaafd) en dan de rest van het internet “schoon” houden!

Er zijn winkels die vaak dezelfde vragen krijgen en daar iets “centraals” mee willen doen: ze plakken posters op de ramen mét die vragen én de link waar de antwoorden staan

Op muren kunnen bijzondere teksten staan, soms gedichten, soms een gedachtespinsel.Waarschijnlijk neergezet om de wereld wat mooier te maken.

Een gedachte over “Blikvangers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s