Lentemarkt Zorgboerderij 2023

Zondag 2 april een zonnige dag, wel fris, maar geen heftige wind zoals de voorgaande dagen
Een fietsdag.

In en bij de Zorgboerderij is ieder jaar een lentemarkt; er zijn jonge dieren, versgebakken broodjes en de hulpboeren hebben mooie (paas)dingen gemaakt die te koop worden aangeboden

Er is een buitenterras om elkaar te ontmoeten en wat te drinken én een ijskar van de lekkerste ijssalon uit de regio. Er zijn zowel binnen als buiten knutseltafels voor de kleintjes en de niet meer zo kleinen. We zien leuke van boomstammetjes gemaakte hazen en van boter gemaakte lammetjes.

De zwarte witte schapen en lammetjes zorgen voor verwarring bij de kleinste horen we
“Opa zijn dat koetjes” Opa geeft antwoord; “Nee schat, dat zijn schapen en lammetjes”

Kleintje; “Nou die hebben dan teveel naar die koeien gekeken” en ze wijst naar de even verderop staande zwart witte koeien.

We kopen paasbroodjes, hoewel we allebei weten dat déze de Pasen bij ons NIET gaan halen.
Als we naar onze fietsen lopen zien we dat de huifkar voor de boerderij staat en kinderen en ouders voor € 1,50 een ritje door het dorp kunnen maken. Bij onze fietsen loopt een gans los, die ons iets te melden heeft, helaas kunnen we zijn gakken niet verstaan; de kippen verderop, die wél in een hok zitten, kakelen wat, geen idee of dat een antwoord is op de gakken gans

Het werkpaard met zijn mooie harige “sokken” aan imponeert de 2 kleinere paarden die er staan, ze draaien wat om hem heen. De paardenstallen zijn leeg; de paarden staan buiten, we zien een paardengebed boven één van de stallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s