De liefde vieren.

Ieder jaar op 14 februari vieren we de Liefde.
Dat doen we op de sterfdag van een man, een bisschop die (misschien) ooit in Italië geleefd heeft. [Zoals we dat ook, op 5 december,  KINDERdag vieren omdat ooit (misschien) een bisschop in Zuid Turkije leefde]

Mensen zijn rare wezens!

We vieren op 14 februari de Liefde.
Soms, door iemand waar we verliefd op zijn (maar dat nog niet hebben laten weten) een Valentijnskaart te sturen en zo te “bekennen” wat we voelen.
Of een geliefde die al wél bekend is extra te verwennen (ontbijt op bed, bloemen of zelfs cadeautjes)

De laatste jaren  vieren sommigen Valentijnsdag ook door “gewoon” iemand waarvan ze houden een kaartje sturen, een bosje bloemen of wat extra aandacht geven; een vriend(in), familielid of buurvrouw/man. Een gebaar dat de wereld weer even een beetje mooier maakt.

Verliefdheid ( niet te verwarren met Liefde) is iets raars; vlinders in je buik en een snellere hartslag als het onderwerp van je verliefdheid in de buurt komt.

VERLIEFD en. LIEFDE

Er worden, bij verliefdheid, hormonen en neurotransmitters : zoals fenylethylamine, noradrenaline, adrenaline, endorfine, dopamine en oxytocine in de hersenen aan gemaakt. Een verliefd persoon reageert “anders” dan normaal; zijn/haar hartslag kan wel oplopen tot 180 hartslagen per minuut (normaal tussen 60 en 100)

Een verliefdheid duurt “meestal” niet lang en gaat over in Liefde (dán zie je elkaars onhebbelijkheden wél) of het verdwijnt gewoon; de verliefdheid raakt over!
Ik las dat, als je geluk hebt, verliefdheid ongeveer anderhalf tot 4 jaar aan kan houden. Daarna komt, als de ANDER in je leven blijft, in plaats van “onrust” (verliefdheid) in je lijf, “rust” (Liefde) .


Het chemische proces van verliefdheid is dan wel  te verklaren (wat er gebeurt in je lijf) maar de “aansturing” zit in je hoofd (hersenen).
De hersenen (het denken) moet de liefde ook onderhouden, extra aandacht geven.

Dat kán op 14 februari maar ook op alle andere dagen!
Vier de Liefde, voor wie en wanneer dan ook!


Een gedachte over “De liefde vieren.

  1. Lieve Baars,

    Ik heb zelf na intense periode van on-liefde, dat wij mensen zijn gecreëerd door Liefde van Licht, zodat mijn Liefde uitstraalt naar alle mensen en in mijn overtuiging door alle mensen. Dat laat onverlet wat jij schreef over Liefde, dat geeft ruimte om jouw Liefde te beleven , liefs Jhannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s