Geliefden, aan – én afwezig

Sinds het jaar 496 wordt de naamdag van Sint Valentijn gevierd.

Heden ten dage wordt ook in Nederland Valentijnsdag de dag van geliefden gevierd.

Maar wat als je geliefde overleden is?
Hoe schrijnend is het dan om etalages vol rode rozen, hartjes bonbons en dergelijke te zien?
Hoe “vier” je die dag dan? Of laat je hem zomaar voorbij gaan?Een Begrafenisonderneming in onze regio, een familiebedrijf dat al meer dan 200 jaar bestaat, bedacht een aantal jaren geleden de avondwandeling In liefde gedenken.
Op vrijdag 10 februari ( kort vóór Valentijnsdag dus) wordt er een verlichte avondwandeling gemaakt over de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Huizen en wordt stilgestaan bij geliefden, die (juist  in deze dagen) gemist worden. [ Niet belangrijk is dan of de geliefde dáár begraven is of elders; tezamen gedenken kan overal]

Het is mogelijk om daar naar muziek (kan tevoren worden opgegeven) of gedichten te luisteren, of naar een stilteplek te gaan [kinderen worden beziggehouden; kunnen er knutselen] Er is ook ruimte om elkaar te ontmoeten, thee of koffie te drinken.

En prachtig initiatief voor hen die daar behoeften aan hebben.

Een gedachte over “Geliefden, aan – én afwezig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s