Vrijdag de 13de.

Vrijdag de 13e wordt  in vele landen als ongeluksdag bestempeld vanwege de combinatie met 13 (ongeluksgetal) en vrijdag ( de dag waarop Jezus gekruisigd werd, hoewel die dag later Goede Vrijdag werd )

Er is ook een groep mensen die vrijdag de 13e voor een ongeluksdag houden omdat zij geloven dat God Adam en Eva op vrijdag de 13e uit het paradijs verdreef!

Er zijn ook landen  zoals Spanje*), Griekenland en Latijns-Amerikaanse landen, waar niet vrijdag maar dinsdag de 13e een ongeluksdag wordt genoemd!*)

Voor wie echt in deze ongeluksdag gelooft, die mensen hebben een paraskevidekatriafobie**)
( = specifieke angst voor vrijdag de 13e)
Heel sneu voor de mensen die hieraan lijden want er komt er dit jaar nog een vrijdag de 13de aan, nl: 13 oktober!
*) Het “ongeluk brengen” van Dinsdag de 13e heeft in Spanje, “waarschijnlijk” een link met juni 1276 toen de stad Xàtiva in Valencia ingenomen werd door de Moren


**) voor diegenen onder u die spontaan na het lezen van dit blog last krijgen van hippopotomonstrosesquippedaliofobie #) zeg ik nu vast sorry!


#) = angst voor lange woorden!

Een gedachte over “Vrijdag de 13de.

  1. Hoi Baars, de eerste zin van jou blog stelt de waarheid van de beleving dat vrijdag de 13de een ongeluksdag is. Hij heet inmiddels, zoals je aangeeft, Goede Vrijdag, boeiend niet, zoals gewoonten kunnen worden veranderd, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s