Einde december, einde jaar


Er zijn in de decembermaand allerlei beesten met kerstpakjes aan te koop, maar er zijn ook mensen die levende én speelgoeddieren een muts opzetten! En mensen die  (aparte) kerstkussens mét gemutste tomtes neerleggen. We hebben wat met mutsen, in december, het kan dan ook best koud zijn

Winterse taferelen afgelopen jaar ook in april, (toch niet echt een “winterseizoen”) (dunne)sneeuwlaag zelfs toen een tuin al met paaseieren versierd was en er tegelijkertijd met bloesem ook sneeuwvlokken op een auto lagen!

Wel is er de laatste jaren weinig ijs ijs in December. Geen ijs? Dan bezoeken we wel een kunstijsbaan. Daar zagen we dit jaar wel hele aparte, functionele rendieren, vervanging van de vroegere stoelen, waar kinderen achter schaatsten.
Kinderen pakten daar een rendier bij zijn gewei om veilig achter te schaatsen. Ook zaten ze kleintjes op een zeehondenduwslee of krabbelden ze ergens anders op een bijna lege kunstijsbaan (waar ze dan wel gratis schaatsen konden aantrekken)

En nu is het jaar voorbij en hebben we de laatste dag alweer, mét regen!
Maar zoals het spreekwoord luidt “Na regen komt zonneschijn”
Dáár hopen we dan maar op: veel zonneschijn in het nieuwe jaar:
Letterlijk en figuurlijk
Ik wens u allen een gelukkig, gezond, en zonnig Nieuwjaar

en…. waarschuw u voor vuurwerk: wees voorzichtig met het afsteken ervan.

Het mag in sommige plaatsen wél en op andere plekken niet, dus, check eerst even http://www.nieuwevuurwerkregels. nl (niemand wil het nieuwe jaar ingaan met een flinke boete, toch?)

Een gedachte over “Einde december, einde jaar

  1. Goede morgen Baars,

    Ik wil je wensen vernemen en jou en je lief een Gezegend en dus gelukkig Nieuwjaar toe fluisteren. En een inspirerend jaar voor je blogs, waar deze er weer verzorgd uitziet, liefs Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s