Kerstimpressie


De ballen en kerstversiering, eerst in de doos en dan in de boom.

Alles kan, van een “over de top” boom met héél veel kleurige lichtjes, een volle “strikkenboom” of een alternatieve kerstboom met een paar takken en dennenappels in elkaar geknutseld of zelfs een boom ” au naturel “( deze bomen zag ik dít jaar)

Dan zijn er ook nog de kransen ( de cirkelvorm= geen begin- en eindpunt, symbool van het eeuwige leven) én er zijn de sterren als versiering, in allerlei vormen.

Buiten overal tekenen van het seizoensgebeuren: de oliebollenkraam, de lichtjes óók in de loofbomen ter versiering , de kerstmarkten met drankjes, een tot kerstman getransformeerde boom, én gezellig verlichte huizen én, bij Arnhem, een “kerst” verkeersbord! We zagen op een horecaterras zelfs 2 etalagepoppen als kersfiguren gekleed zitten!

Of je het viert of niet, de kersttijd is een bijzondere tijd, al is het alleen al door de rekwisieten: binnen en buiten, bij particulieren, winkeliers en horeca!

Gelovig of niet, kerstgroepen van allerlei materialen uit allerlei landen zijn vaak bijzonder om te zien.

En dan de kerstetalages….. op een draaiend display een poppenhuis in kerstsfeer (woonwinkel) ook uilen schijnen “iets” met kerst te maken te hebben hebben én natuurlijk rendieren

Als er in de kersttijd geen ijs of sneeuw is….. dan maken we kunstijsbanen (we zagen er twee!!) en spuiten we nepsneeuw op bomen. Alles voor de uitstraling van het ultieme kerst-wintergevoel!

Ik wil graag een witte kerst,
maar als die er niet is,
                             is een rode ook goed.

Prettige kerstdagen, lieve bloglezers

Ter verduidelijking: dit is een naaldbomenrendier

Een gedachte over “Kerstimpressie

  1. Hoi Baars, Uitgebreid zoals immer maar een opmerking sprong er wat mij betreft uit en wel de Kerstkrans, Symbool van het eeuwig leven, iets wat ik niet wist en het is ook zo logisch Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s