Madame Cocos

Gisteren schreef ik al over mijn bezoek aan een kerstmarkt (althans over de gevolgen van dát bezoek) Vandaag weer een blog over iets dat ik op diezelfde kerstmarkt ontdekt heb.

We liepen over de kleine gezellige kerstmarkt en roken iets heerlijks, het bleek uit een kraam te komen, waar een man maar één soort producten stond te bakken, een soort koekballetjes.
We liepen er aanvankelijk langs, maar de geur had zich eenmaal in onze neus (en hersenen) genesteld. Aangezien we (matig) “gedurfde” types zijn, liepen we terug naar de kraam en kochten een zakje “balls”

De koekenbakker bakte inderdaad maar één product, maar wel in vele variaties. We mochten een stukje proeven en waren meteen verkocht: een cocosball met bitterkoekjessmaak.
Ze gaan per 5; dus kochten we een zakje. De man  wees ons op de andere smaken zoals rum/rozijnen, lemon curd, witte chocolade en meer. Maar wij hadden onze keus al gemaakt!

Een paar stappen  van de kraam verwijderd opende we het zakje, snoven de heerlijke geur op en namen ieder een cocosball ( zo werden de koeken aangekondigd op de kraam)
Om een lang verhaal kort te maken,  de markt was bekeken én de kokosballen waren op.

Terug naar de kraam  De koekenbakker ”Hallo,  weer” herkende ons en vroeg “ 5 bakjes dan nu maar?”  We lachten en hielden het (weer) bij één bakje.
De man stelde verschillende soorten voor, maar wij wilden de “rum rozijnen” deze keer proberen ( zó gedurfd zijn we nou ook weer niet!)
Deze ballen bewaarden we voor thuis.

Ze bleken in een leuk, met kokosnotenafbeeldingen bedrukt bakje te zitten! Het geheel In een zakje met een blauwe Madame Cocos erop (dát was ons eerder niet opgevallen)

Thuis denken we niet meer dat dit  “alleen” een bakkende man met een kraampje was: hier zit een organisatie achter! En dat blijkt zo te zijn (leve internet!)

Een man, Sven Brink, nu eigenaar van Madame Cocos,  heeft ooit in België  kokoslekkernijen geproefd.
Hij had al een bakkerij waar hij hartige taarten bakte, dus de equipment om thuis e.e.a. uit te proberen had hij al. Zijn eerste successen ware cocosballs  naturel én met witte chocola.

Deze Sven Brink was een slimme jongen, hij ging niet meteen in het GROOT aan het werk maar begon met het bezoeken van Swan markets*) en Foodtruckfestivals om zijn kokosballen te promoten. Die bezoeken bleken zo’n succes te zijn dat hij in 2016  zijn eerste pop-up store in de Rotterdamse Markthal opende.

Nu kun je franchise ondernemer worden van Madam Cocos.
Zo’n ondernemende ondernemer kwamen wij dus tegen op een kerstmarkt.

– het deeg in bak te koop

Alle cocosballs van Madame Cocos zijn glutenvrij én er zijn ook (voorlopig nog) 3 vegan variaties: Naturel, Lemon Curd en Pure chocola Kurkuma (alle drie met plantaardige eiwitten)

Wij waren na de bakgeur meteen verkocht, en door de smaak helemaal.
Ik denk dat deze balls zichzelf verkopen! Of je er een behoorlijk boterham ( je kunt niet alleen die cocosballs eten) mee kan verdienen weet ik niet!

Interesse om bij Madame Cocos wederverkoper te worden (het kan vlgs de site náást een gewone baan, met zelf in te richten werktijden én je wordt  dan ondersteund door het Hoofdkantoor van Madam Cocos) zie : https://madamecocos.nl/pages/wederverkoper

*) op een Swan Markets koop je ambachtelijke producten en creatieve items direct bij kleine creatieve ondernemers.

Een gedachte over “Madame Cocos

  1. Hoi Baars Het trekt om zoiets te gaan doen, maar het lijf staat het niet toe. En in deze tijd is de immer aanwezige barrière “schroom” eigenlijk aan t verdwijnwn en dan zegt het lijf nee. Daarom niet getreurd er is altijd Baars om het gemis te compenseren, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s