de kerstboom opdrinken!

In Nederland worden elk jaar zo’n 2,5 miljoen ECHTE kerstbomen aangeschaft; een groot deel daarvan belandt na de kerstdagen in de vuilniswagen, de versnipperaar of worden verbrand.

Lowlander,  een Amsterdamse bierbrouwerij die sinds 2015 teruggaat naar de Nederlandse oorsprong van brouwen en distilleren, besloot een seizoensbier te brouwen van kerstbomen.
Het werd het botanisch gebrouwen Winter I.P.A*). (5%) van sparrennaalden en jeneverbessen. Volgens de  bierbrouwer: “..met aromatische, hoppige tonen en een verfrissende citruskick: lekker bij geroosterde groenten en gegrild gevogelte: hét perfectie biertje om de winter mee door te komen.”

Een bijzondere manier om een kerstboom te recyclen!

Natuurlijk is dit niet het enige bier dat Lowlander produceert; ik zag ook oa. oranje Tompouce IPA, Lowlander Autumn IPA  en Lowlander Floral Ale (gebrouwen met hibiscus, ananas en limoen) in hun assortiment
En in april van dit jaar kwam botanisch brouwer Lowlander met een wereldwijde primeur: een natuurpositieve gin: Lowlander Gin, beter voor de planeet, aangezien de productie aanzienlijk minder atmosferische koolstof uitstoot dan een gewone gin. Lowlander Gin werd vanaf 19 april bij Gall & Gall gelanceerd.

Een bijzondere manier om een kerstboom te recyclen!
*)  De naam India Pale Ale werd voor het eerst gebruikt in een advertentie (in de Liverpool Mercury van 30.1.1835) Waarschijnlijk werd deze biersoort aangeduid als “pale ale as prepared for India” (export India Ale dus) Voor het eerst gebrouwen in Londen!

2 gedachten over “de kerstboom opdrinken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s