Zonuren

Dit jaar, 2022, heeft een record aantal zonuren; tot nu toe bijna 2100 uur
Gemiddeld was dat per jaar, tot voor een aantal jaren, nog 1773 zonuren De maand met de meeste zonuren was mei; 223 (gemiddeld gemeten over het hele land)

Goed nieuws voor mensen met zonnepanelen. Voor hen is  ook de maand mei de beste maand geweest. In tegenstelling tot wat ik dacht is juli soms misschien wel de zonnigste maand, maar omdat het ook de heetste maand van het jaar is, ligt de opbrengst van de zonnepanelen dan iets lager: zonnepanelen werken namelijk het meest efficiënt  bij een lage temperatuur, zonnecellen geleiden elektriciteit beter bij koud weer!

In december is er de minste zon: gemiddeld maar 0,5 zonuur per dag.

Foto, genomen op de (na)middag van 9 december(2022) gistermiddag, weinig zon (hij kwam wel om 8.36 op en ging om 16.28 weer onder) op een buiten(kunst)ijsbaan: geen zonnetje, wel warm, tenminste als je een glühwein of warme chocolademelk daar genuttigd had!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s