Oekraïne

Het is vreselijk wat er in  Oekraïne gebeurd. We kunnen op t.v., via internet en in de krant horen en lezen wat daar allemaal gebeurt.

Ik wil me graag op de positieve acties die er voor Oekraïense burgers hier in Nederland  gehouden worden concentreren. Die zijn er !

Nederlanders hangen, om sympathie met de Oekraïners te betuigen Oekraïense vlaggen uit, sommigen nemen vluchtelingen in huis, anderen maken geld over naar giro 555, of brengen kleding en huisraad naar inzamelpunten

Ik blogde al eerder over Oekraïners in de Achterhoek en hoe ze daar opgevangen worden én over het werk dat ze daar kunnen krijgen.

Veel gemeentes doen hun uiterste best om woonplekken voor vluchtelingen te creëren.

In de Gemeente Huizen (N.H.) lag afgelopen januari tot april hotelschip Carissima aangemeerd; het schip had 150 plekken voor asielzoekers.

Ook werden er, toen het schip er eenmaal was, vrij snel allerlei initiatieven voor de asielzoekers opgezet o.a. door de Vrijwilligerscentrale, kerken en moskeeën.

De Carissima is (leeg) vertrokken, nu ligt er een ander schip aan de kade in Huizen; de Fortuna, met plek voor 190 asielzoekers.

Dit schip zal hier maximaal 6 maanden liggen.(Normaal wordt de Fortuna gebruikt als cruiseschip op de Donau)

Huizer buurgemeente Blaricum is op dit moment woonunits (59) voor vluchtelingen aan het creëren, op een terrein bij een camping waar bepaalde voorzieningen (water oa) al zijn. Deze units zijn gepland om er 2 jaar te blijven staan

Ook las ik een advertentie van de COOP die een actie gestart was om hun klanten ipv het statiegeld zélf te innen, het te doneren voor hulp in de Oekraïne.

De Coop heeft het gedoneerde bedrag verdubbeld en overgemaakt aan een hulporganisatie die medische zorg, schoon drinkwater en overige urgente middelen op locatie verzorgd.
Het overgemaakte bedrag bedraagt € 258.488,-. De laatste zin uit de advertentie was: 
Zo kan ’t ook!

3 gedachten over “Oekraïne

  1. Prachtig Baars wat we (kunnen ) doen voor Oekraïne, en het ook doen ! Bij mij in de straat heeft een bewoonster besloten haar woning te delen met mensen uit de Ukraine, een ware daad van naastenliefde Joannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s