Huisjes (2)

Huizen zijn gebouwd om er in te wonen, een dak boven je hoofd te hebben, je veilig in te voelen, om een plek voor jezelf en de jouwen te creëren.

Huisjes ( de kleinere vorm) doen “soms” hetzelfde voor dieren. Wij, mensen, maken een woning voor dieren*): voor vleermuizen, vogels, eekhoorns, hamsters en/of bijen óf we maken huisjes die we zelf mooi vinden als versiering.
Ook kunstenaars creëren kunstige huizen


Al in mei maakte ik  een fotoblog over huisjes en ik ben doorgegaan met het fotograferen van huisjes, die ik “zomaar” tegenkwam..

Nu heb ik weer een verzameling foto’s van huisjes, ook voor gebruik van “andere” doeleinden. Zoals een boom vol met huisjes (bij een museum), in een etalage van een makelaar, (hoe toepasselijk!) en ook (ouderwetse) voederhuisjes voor vogels én één als tuinbeeld ( een soort tempeltje)

Natuurlijk ook de nestkastjes aan bomen, maar dan soms apart beschilderd; een bijenhotel dat in een vorig leven een cd.rekje was; een insectenhotel onder én een vleermuizenhuis aan een boom;

ook duiventillen zijn vogelhuizen: hier 2 grote gele;

.. een driehoekhuisje op een klimopboomstomp én een vogelhuisje op een kerk!

De variaties zijn eindeloos. De mens is creatief en verzint telkens wat nieuws op het thema HUIS, voor allerlei soorten dieren die we graag zien of gewoon voor het mooi!

Grote gatenboomhuizen; voor eekhoorns en/of roofvogels

En tot slot een kunstwerk Anno Max Marum: Interne destructie ( van ons huis en habitat)

Nog te zien tot 4 december a.s. op de klimaatexpo’22 in Kasteel Nijenhuis te Heino
*) soms maken we zo’n “huis” naar de behoefte van het dier waarvoor het bedoeld is, soms naar wat wij, mensen, mooi vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s