“Nieuwe” familie

Het bloggen brengt me veel: kennis, plezier en leuke reacties van lezers én… sinds een paar dagen: nieuwe familieleden.

Ooit schreef ik een blog over Oud Loosdrecht en familie die daar woonde, ik plaatste er een foto bij van een schilderij dat mijn vader van hotel restaurant De Funtushoeve ooit schilderde.

Dit blog las iemand die daar vroeger met haar opa kwam.[Zelf woonde ze nu al een tijd in het buitenland] Ze noemde de naam van die opa. Het was de peetoom van mijn broer!  
Leuk en bijzonder.
Er is iet “bijzonders” in de onze familie: ooit zijn 2 broers zijn met 2 zussen getrouwd, dat maakt soms familierelaties voor kinderen en daar de kinderen weer van, wat ingewikkeld! (familierelaties lopen door elkaar)

Het “nieuwe familielidverhaal” zou hier eindigen; een reactie op een blog, leuk weetje.
Ware het niet dat de moeder van de dame overleed en ze uitgestrooide wilde worden in Loosdrecht op de Vuntus ( de meest “stille” plas van Loosdrecht).

Vuntus plas geschilderd door mijn vaderDe dame mailde me dat ze naar Nederland kwam en haar moeder ging uitstrooien in Loosdrecht, in de Vuntusplas. Zouden we elkaar daar kunnen ontmoeten?

Dat kon en hebben we gedaan.
Het bijzondere is dat wij, jaren geleden, ook as (van mijn broer) uitgestrooid hebben in de Vuntusplas. Ook hij wilde daar graag uitgestrooid worden.

Loosdrecht heeft kennelijk een bijzondere plaats in de harten van onze familie.

Een gedachte over ““Nieuwe” familie

  1. Wat een bijzonder verhaal Baars, ik moet goed lezen en begrijp dan hoe het zit : 2 broers ui de ene familie 2 zussen uit een andere familie, en ja, dat geeft verwikkelingen. Jullie hebben elkaar ontmoet, prachtig, zeker gezien het feit van de identieke plaats van verstrooiing van haar en je broer,Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s