In de lucht

Op 23 juli jl schreef ik een blog over wolkenluchten mét foto’s én 2 schilderijen van wolkenschilder bij uitstek Jacob van Ruisdael.

In dit blog wil ik u laten zien wat ik in de lucht ooit zag.
Apart wolkenformaties, misschien heb ik (te?) veel fantasie, soms zie ik “iets” in een wolk; de 2 vraagtekens vind ik erg duidelijk, het lijnenspel in de lucht ook, (vóórdat de foto lukte leek het net een boter-kaas- en- eierenspelletje in de lucht) de blaffende hond is misschien voor sommigen van u wat vergezocht.

Verder zijn er de “normale” dingen in de lucht; een vogel, een vliegtuig, een vlieger, een parachute en een paraglider.

Een foto maken van een vliegtuig in de lucht, gewoon met mijn simpele telefoontje lukte niet,


dus ik heb een foto van een vliegtuig van vroeger, waarin ik in deze moderne tijd ( als passagier) ooit vloog” een Dakota DC 3 erbij gezocht ( ik vloog met de Dutch Dakota Association, een belevenis op zich)

Een foto van een hete luchtballon kon ik wel maken, maar tegelijkertijd wilde ik u de vele ballons in de lucht in Turkije laten zien. Ooit ballonvoeren we daar; heel vroeg opgestaan, het was nog donker, in een busje naar een plek waar tientallen ballonnen klaargemaakt om de lucht in te gaan: Cappadocië (staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco)  Met het aanbreken van het licht zag je ze om je heen, één voor één kozen ze het luchtruim, tot de onze ook ging; zo fascinerend boven een heel bijzondere landschap.

Eén ballon in de Hollandse lucht en velen boven Cappadocië!

Tot slot een spreuk met het woord “lucht”

“Een gat in de lucht springen”
Hetgeen “ongeremd” enthousiast zijn betekent.
Een ontzettend BLIJ iets, dat ik u allen toewens: dat u iets meemaakt om een gat in de lucht van te springen!

Een gedachte over “In de lucht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s