Bessenpluk

Na eergisteren bramen in het bos geplukt te hebben zijn we gisteren naar een bessenpluktuin geweest.

Het was er een beetje triest, er waren veel bessen al verdroogd.
Het meisje in het winkeltje waarschuwde ons: er zijn niet veel grote bessen te plukken! De mensen die voor ons het winkeltje binnen liepen  verlieten na deze mededeling de tuin.
Wij wilden het wél proberen; op veld 7 en 8 mochten we plukken; we kregen een emmertje mee.

Het is een pluktuin met alleen blauwe bessen, maar wel een grote tuin! Achterin zijn de velden 7 en 8, er hangen af en toe emmertjes met een gele substantie erin, ik vermoed om iets weg te jagen! Als ik het bij het afrekenen vraag blijkt er appelciderazijn in de emmertjes te zitten.
Het meisje vertelt dat ze tot een paar jaar geleden nergens last van hadden en toen, opeens de Japanse fruitvliegjesplaag. Heel veel fruitvliegjes! Appelciderazijn is het beste middel om ze te lokken en in de emmertjes te vangen. Vandaar de emmertjes!

Veel struiken zitten vol met blauwe bessen, maar ze zijn niet groot en soms verdroogd.
We hebben de tijd, dus plukken hier en daar een paar grote bessen van een struik en lopen dan naar de volgende. Zo krijgen we toch nog wat bessen bij elkaar en verdient de tuin toch nog wat aan ons.

We lopen over het terras, waar nu niemand zit, (te heet?) naar het winkeltje en rekenen af. We hebben medelijden met deze mensen, zo veel handel aan het verschrompelen!

Als we bijna het terrein af zijn en naar de auto willen lopen zien we een omgehakte stam met gele zwammen; een waar kunstwerk door de natuur gemaakt.

In de auto ligt een koeltasje klaar waar de bessen in gaan, als we net de bocht om zijn en door het bos rijden zien we een hert lopen; hij kijkt ons recht aan en loopt statig het bos in; nog een natuurcadeautje!

Thuis spreiden we de bessen op een paar borden uit en leggen ze in de vriezer.
Een dag later maken we er kleine porties van die we apart invriezen, zo hebben we voor “later” nog ’s zomerse zelfgeplukte bessen!


Een gedachte over “Bessenpluk

  1. Hoi Baars, Heerlijk als je overal het positieve van in kunt zien zoals jij dat ziet , dan kun je ook van de kleine dingen genieten en daar gaat het ondermeer om, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s