Sluisblunder(s)

In 2012 werd in de, in aanbouw zijnde wijk, de Blaricummermeent, (Gem.Blaricum) een sluis opgeleverd, de kosten ruim 6 miljoen euro. De sluis lag toen in de middle of nowhere!


De bouw van de waterwoningen (waarvan de bewoners mét boot gebruik zouden maken van deze sluis) duurden veel langer dan gedacht was! Zes jaar heeft de sluis werkeloos gelegen, waarvan de meeste jaren in het grote NIETS, geen boot kwam er door!


Als de waterwoningen eindelijk wél gebouwd worden en de sluis bijna gebruikt zou kunnen worden, blijkt een slecht inspectierapport over de veiligheid van de sluis, achterstallig onderhoud én scheefgezakte betonplaten, als gevolg van een constructiefout*) de oorzaak te zijn van een noodzakelijke renovatie. Kosten van de renovatie: ruim 1 miljoen euro!


Na deze groot”scheepse” renovatie ( in 2019) kan de sluis eindelijk weer gebruikt worden.

Gisteren fietsen we bij de sluis; de sluiswachter stond er, een boot(je) was in aantocht; we wachtten om de boot geschut te  zien worden.
De waterhoogtes van binnen én buiten de sluis waren op dit moment zo goed als gelijk vertelde de sluiswachter. Ik maakte foto’s van het hele proces. Deur open, bootje erin, deur dicht, andere deur open, bootje eruit en sluisdeur weer dicht, tenminste dat was het plan

Ik was druk bezig met fotograferen en merkte dus niet dat ik op een draaiend gedeelte stond toen de boot al verdwenen was. Men riep en ik realiseerde me dat ik weg moest, stapte op het vaste land, maar dat was kennelijk geen goed plan, want de sluiswachter riep dat ik terug op het draaiende stuk moest gaan staan. Ik deed het!
Onder mijn voeten bracht het draaiende gedeelte me terug bij de (dichte) slagboom. Er waren inmiddels behoorlijk wat fietsers, die allemaal zagen doe dom ik had gedaan. Ik bloosde.

De sluiswachter : ”Dat kan gebeuren, als je met iets anders bezig bent en niet oplet, geeft niet mevrouw” Een dame met de fiets die mijn rode kop zag ”’t Is gebeurd, zand erover” en mijn lief als reactie tegen deze dame “Nou mevrouw, vindt u dat dit wat drastisch voor zoiets mijn vrouw begraven? ” De dame schaterde en  ik fietste gauw door.

De gemeente had met de sluis een blunder gemaakt, maar NU ik ook!*) Na zo’n lange tijd kan deze fout niet meer worden verhaald op het bedrijf die de sluis gebouwd had

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s