Hoofdstad van ’t Gooi

Hoewel Hilversum de grootste plaats van ’t Gooi is én “mediahoofdstad” van Nederland genoemd  wordt (technisch onjuist want Hilversum heeft nooit stadsrechten gekregen en is een DORP) is Naarden het enige stadje in ’t Gooi.
Naarden  kreeg zijn stervorm door de bouw van een vesting om de stad. Het is geweldig om over de stadswal onder de bomen naast de gracht te lopen; helemaal om het stadje, een kwart of de helft.

De oude bunkers staan er nog steeds, maar deze keer zagen we ook “iets nieuws” een soort witte driehoekige vlaggen die een schommel “droegen” Geen bordje met uitleg! Prachtig tussen de bomen beneden aan de wal waarop we liepen.
Verderop hingen witte en rode shawls (vanen?) Ook hier geen uitleg. Het windje liet ze wapperen!

Na de helft van de ster gelopen te hebben steken we dwars door, de Marktstraat (belangrijkste straat van Naarden) door om weer bij onze auto te komen.*)

We halen een ijsje bij IJshuys de Ster. Daarnaast is een pinapparaat in de wand met een foto van de Utrechtse Poort (die fotografeer ik ook maar even om u de ”echte” ook te laten zien)

Een heer probeert er te pinnen maar kon door de invallende zon niets zien. De ijsbaas haalt een vlag van zijn muur en gaat met de vlag achter de man staan, zó de zon wegnemend. De man is niet snel met pinnen en de (ijs) winkel daarnaast loopt vol. Een wachtende heer vraagt of hij de vlag zal overnemen tot de pinnende heer klaar is, zodat de ijsbaas verder zijn  klanten kan bedienen. Een puik plan! Als de pinnende man klaar is en de vlag weer is waar hij moet wapperen, krijgt de hulpvaardige meneer een gratis ijsje!
Zo zijn de ondernemers in Naarden!

We lopen een stukje langs de weg over de ophaalbrug (waar boerenzwaluwen met schitterende blauwe ruggetjes als schichten onderdoor vliegen) naar onze auto toe.
Weer genoten van de hoofdstad van ’t Gooi!


*) Er zijn 3 parkeerplaatsen waar auto’s gratis geparkeerd kunnen worden en waar vandaan de wandel/fietspaden lopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s