Meivakantie in het Gooi

A.s. maandag begint voor de kinderen de meivakantie, reden om u de mij bekende gratis kinderuitjes in de kleine dorpjes en stadjes (Naarden kreeg in 1572 stadsrechten en Eemnes in 1352!) in  t Gooi onder de aandacht te brengen.

Naarden


Een wandeling in het bos is altijd leuk, maar in Naarden hebben ze een kabouterwandeling uitgezet: je volgt de kabouterbordjes en ziet soms kabouterwas aan een lijntje tussen de bomen hangen, soms alleen een puntmuts, maar ook wel eens een kabouter hoog in de boom.( Je kunt ook 5,-pp betalen, dan krijg je een knapzakje, kabouterboekje en een kaboutermuts en krijgen de kinderen aan het eind van de wandeling een Kabouterdiploma uitgereikt) (theehuis Bos en Hei :Oud Huizerweg 30, Naarden)

Zo’n kabouterroute heb je ook in Baarn (net buiten het Gooi) start bij Locatie: Eethuys/Café De Generaal  Lt. Gen. van Heutszlaan 5 te Baarn ( ook € 5,- voor boekje en diploma, ook gratis zonder dat alleen de paaltjes volgen)

Blaricum
De schaapskooi is te bekijken op de Blaricummerheide! Je kunt er altijd heen, maar elke zondag van 14:00 tot 16:00 uur is de kooi geopend en vertellen gidsen over de kooi en de kudde Drentse heideschapen

[Vlakbij is het hoogste punt van ’t Gooi: de Tafelberg, met trap te beklimmen)

Zwemmen in het Gooimeer en spelen in het zand op het bijbehorende strand .Er is afzetting in het water voor kleine kinderen (Stichtseweg Blaricum)

Huizen

In heel veel buurten en wijken zijn kinderspeelplaatsen, in Huizen is een bijzondere: een quizpaaltjesplek. Op het middenpaaltje kun je, door middel van op een knop te drukken, een categorie kiezen, zoals spellen of tellen. De bedoeling is dat je naar het paaltje loopt waar het, in jouw idee, goede antwoord op staat en op de knop daar drukken. Aan het eind van ieder spel “zegt” het middenpaaltje wie de winnaar is!

Er is ook een leuke waterspeelplaats in Huizen, waar je zelf water kunt oppompen dat via allerlei sluiproutes naar een klein meertje gaat, daar kun je, al touwtrekken met een pontje naar de overkant van het meertje gaan. (Adres Want 3 Stadspark Huizen)

Daar vlakbij zijn de openbare tennisbanen waar je gratis een balletje kunt slaan en….

…daar weer vlakbij is een prachtige kinderboerderij Warande (grens van Blaricum/Huizen)

Het Merk 12, 1276 DA Huizen

Eemnes

In Eemnes is het Spookjesbos.
Vóór dat je het bos ingaat is er een kinderboerderij waar je beesten kunt aaien, een groot in een tafel ingebouwd memoriespel, allerlei voertuigen voor peuters en kleuters en een hengelspel met eendjes in een soort put.

Het bos(je) heeft een route met natuurvragen (elke gans heeft een vraag) in de trant van “Is een dolfijn een vis?” en “Welke zoogdier rent het hardst?”

In het bos zijn ook grote rioolbuizen in het zand waar je door heen kan kruipen, water dat je kunt oppompen, een touwloopbrug en inkruipiglo’s

Adres: Goyergracht Zuid 3A Eemnes. Oude kleren aandoen!
[Er is een mogelijkheid geld voor ondersteuning van de dieren in een varkentje te stoppen, maar het hoeft niet]

Een gedachte over “Meivakantie in het Gooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s