Welke voetexpert ?

Onlangs was ik bij een orthopedisch technoloog.  
Daar werd ik ooit naartoe verwezen door een orthopeed toen ik problemen met mijn voeten kreeg.
Een orthopedisch technoloog (ook wel: instrumentmaker genoemd) heeft een (voltijd) opleiding Bewegingstechnologie gevolgd (combinatie tussen werktuigbouwkunde en fysiotherapie)


Een vriend van mij, ook met een voetproblemen, kwam via de huisarts bij een podotherapeut*) terecht. Een podotherapeut is een paramedicus (valt daardoor onder het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)
De titel “podotherapeut” is een, door de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (BIG), beschermde titel. De opleiding tot podotherapeut is een 4-jarige hbo studie.


Er bestaan ook nog podologen. Ik las dat de titel “podoloog” onbeschermd is; er wordt  wél onderscheid gemaakt tussen een “gewone” podoloog en een registerpodoloog. (Sommige registerpodologen hebben een module op hbo-niveau afgerond waarna ze zich registerpodoloog B  mogen noemen

*)Podologie is een vakgebied gericht op het behandelen en voorkomen van klachten ten gevolge van een verkeerde stand of functie van de voeten en/of tenen. De podologie richt zich niet alleen op de voet zelf, maar ook op afwijkingen aan het gehele bewegingsapparaat die voortvloeien uit voetproblemen.

Een gedachte over “Welke voetexpert ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s