Ballen

Mijn lief en ik komen allebei uit sportieve gezinnen: zijn vader speelde tafeltennis en was secretaris van de Ned. Tafeltennisbond; mijn vader voetbalde, was voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging en zat in de Sportraad.

Ook in ons eigen gezin sportte iedereen. Ik alleen recreatief. Een enkele uitzondering daargelaten (gezinstoernooi, buurtteamtoernooi) heb ik nooit aan sportwedstrijden meegedaan.
Ik houd er niet van, op welk vlak dan ook, me met anderen te meten (maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ik niet goed genoeg was)

Nu er regelmatig een tiener in ons huis bivakkeert zijn verschillende spullen weer “nodig”.
Dus heb ik de verschillende sportattributen maar weer eens opgezocht.
De volleybal waar we allemaal wel eens meegespeeld hebben was NIET te vinden, de rest van de ballen doken weer, op verschillende plekken op.

De voetbal mét pompje, puur voor het recreatief op straat een balletje trappen;

De softbal waar mijn lief jaren meespeelde toen hij in een team werd gevraagd, dat spelers nodig had en ze zich herinnerde dat hij ooit honkbal speelde.

De honkbal heeft een bijzonder plaatsje in ons hart, daardoor hebben mijn lief en ik elkaar leren kennen. Ook onze jongens hebben, kort of lang, honkbal gespeeld.

De jeu de boules ballen zijn nooit weggeweest, elke vakantie gingen ze mee naar Frankrijk en ook omdat er hier in de buurt een openbare boulesbaan is, spelen we ’s zomers met elkaar nog wel eens een spelletje

De tennisbal was eerst alleen van onze oudste, die regelmatig met een vriend op de openbare banen een balletje ging slaan.(Ook de rackets vond ik nog “ergens”) Maar later waren de tennisballen die nu overal en nergens vandaan kwamen “beknaagd” door onze eigen hond of een van de logeerhonden die soms hier verblijven.

Van alle ballen die ik vond, wordt het golfballetje nog het meest door ons gebruikt; de pitch & putt variant van het golfspel wordt frequent door ons gespeeld op Pitch & Putt Strand Horst.


Ook het pingpongballetje wordt nog af en toe gebruikt. Niet op onze eigen tafel, die al jaren opgeklapt in de garage staat, maar op één van de openbare tafels die hier in de buurt staan.

Ik zeg altijd dat ik niet sportief ben en behalve wandelen en fietsen NIET veel aan sport doe, maar eigenlijk, bedenk ik me nu, speel ik graag en veel spelletjes, alleen noem ik het geen sport!

Een gedachte over “Ballen

  1. HOI Baars, IK KEN EEN OPMERKING MET BALLEN, JIJ OOK DENK IK, NIET VAN TOEPASSING OP DEEZ BLOG NAMELIJK : IK SNAP ER DE BALLEN VAN, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s