Nationale Week Zonder Vlees

Deze landelijke campagne vindt elk jaar in maart plaats, nu de 5e editie en dit jaar is voor het eerst ook “zuivel” toegevoegd aan de producten die men een week zouden moeten laten staan.
De vlees-en zuivelloze week is dit jaar van 7 t/m 13 maart.

Omdat men graag  de besparing wil meten en weten hoeveel mensen  genegen zijn om mee te doen, vraagt de organisatie of je je wil aanmelden op : https://www.weekzondervlees.nl/ik-doe-mee/ Je krijgt dan recepten om ook die week lekker te eten.

Wanneer je als volwassene deze week geen vlees en zuivel eet, bespaar je: 150 liter water, 121 kilometer autorijden, 770 gram dierenvlees en 2,4 kilo zuivel. Deze berekening gaat uit van het maximale effect bij het niet consumeren van vlees en zuivel gedurende 7 dagen*)

Tegenwoordig wordt, (ook om milieuredenen) gepromoot om  groentes van het seizoen te eten.
Ik las een lijstje van 10 seizoengroenten die  in maart verantwoord zijn om te kopen

Prei (ijzer en vitamine K; dunne zomerprei is verfijnder van smaak dan de prei die in de winter groeit) spitskool; radijs (het groen ervan is ook te eten, maar zonder blad zijn radijsjes langer houdbaar);schorseneren; raapstelen; wortel; veldsla; pastinaak; witlof en rode biet.

*)  Wanneer vlees en zuivel worden vervangen door eieren, tofu, vlees-/zuivelvervangers, noten of peulvruchten is de besparing lagerEen gedachte over “Nationale Week Zonder Vlees

  1. Hoi Baars, Ik krijg mijn maaltijden aangereikt door Uitgekookt en daar zitten de vleesgerechten al bij. Kan ook vegetarisch eten, maar dat zijn er hooguit 2 of 3. Even niet met deze zoveelste dag van/voor…..;;Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s