Aparte(maffe)dingen.

Soms zie je iets dat “vreemd” is. Als ik mijn camera bij me, fotografeer ik het.
Dit fotoblog gaat over “vreemde dingen” die ik ooit zag.
Laten we maar beginnen bij dieren die ergens NIET horen

2 kippen in een bloempot, een kat slapend in een kattenbak (die bedoeld is om behoeften in te doen) een kat duttend in een kippenhok, een verfromfraaide Vlaamsegaai op een fietsmandje, een muis in een vetballenhouder en een lammetje dat naar binnen wil.

Nog meer  foto’s met dieren, met deze keer: een paard als schemerlamp, een grafpoes met de stralen van boven op haar gericht en een verkeersbord waarop een hond met schoenen aan.

Er zijn ook “vreemde dingen” door mensen gemaakt;  zoals een ton met een doorkijkgat erin in de vorm van een cello, een arm met hand die uit een vijver komt en schilderijen van Willem van Oranje in moderne vorm ( met zonnebril  op) en “Meisje met parel” van Vermeer die aan het bellenblazen is.

De natuur kan er ook wat van: het verschijnsel ijshaar, een omhoog staande ijspegel, een lang in het water gelegen golfbal met mosselen erop of een, in de sneeuwtak hangende sneeuwvorm, waar ik een pastalepel inzie

En er zijn “rare” dingen die als ze ECHT én op die plaats zouden zijn, best wel gevaarlijk zouden zijn, zoals een ECHT kanon ( onder zichtbare munitie) in een voortuin, een geparkeerde raket op straat en een hijskraan met zijn voorwielen in de lucht.
Niets getruct, gewoon gezien en gefotografeerd zoals ik het zag.

Kunstenaars kunnen ook vreemde dingen maken, dat heet KUNST, ook daar zijn “vreemde” voorbeelden van. Maar dát wordt een andere keer een ander blog!

Een gedachte over “Aparte(maffe)dingen.

  1. Hoi Baars, Beesten en mensen, ze hebben veel overeenkomsten en dus ook vreemde situaties, je voorbeelden spreken daar boekdelen van. Ik ben nu al benieuwd naar de kunstenaars streken, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s