Versoepelingen?

Het is dinsdagmiddag
Ik word gebeld door een vriendin; ze heeft net de uitslag van haar Coronatest gehad: ze is positief.
Haar man zit in een tehuis en heeft al Corona. En nu zij dus ook.
Ze is verdrietig en militant tegelijk.
“We hebben het allebei waarom mag ik hem nu niet opzoeken?”
Ik kan vele redenen bedenken, maar die wil ze vast nu niet horen.

Coronavirus

Het is dinsdagavond

Persco: Mark Rutten is er niet, Ernst Kuipers wel.
Versoepelingen. We mogen weer meer dan 4 mensen thuis ontvangen en ook weer, voor de helft van de week op de zaak werken. En er komen méér versoepelingen aan op 18 februari. Dan mogen oa. de horecagelegenheden weer langer open en hoeven we geen mondkapje meer op en geen 1,5 meter afstand houden.

Kuipers: We zijn serieus op weg naar “bijna” normaal.

Ik zou blij moeten zijn, terug naar normaal dat is toch wat we allemaal willen?
Maar ik ben niet blij.
Al zegt de Overheid dat we meer mogen, zelf kun je wel bedenken dat het afschaffen van sommige regels NU niet echt verstandig is.
Hoewel er niet meer zoveel mensen op IC komen, is de besmettingsgraad weer gestegen.
Carnaval gaan vieren lijkt me nu NIET slim, maar het mág weer van Ernst en Mark en hun companen!

Woensdagmorgen
Een vriendin appt, haar kleinzoon heeft, vermoedelijk op de crèche opgelopen, Corona
Hij en zijn moeder (die al Corona gehad heeft) zijn in een vakantiehuisje gaan zitten, want zijn zus en pa hebben het nóg niet gehad (allebei nu negatief getest) en ze willen volgende week gezamenlijk op vakantie!

Woensdagmiddag

Een vriendin van een vriendin belt op, of we haar kunnen helpen; ze moet naar een begrafenis maar heeft geen oppas voor haar puphondje. Ze hoorde van haar (én mijn) vriendin dat wij wel eens op de pup van de vriendin passen.
Een uurtje later zit ze hier met de pup, die even komt kennismaken. (Hij is hier nog nooit  geweest)
Zijn bazin is verdrietig: haar vriendin is, in het ziekenhuis, aan Corona overleden.

Woensdagavond
Weer een Corona appje: van een familielid dit keer; een moeder een een zoontje hebben Corona: ze zitten vermoeid en snotterig thuis met zijn drieën: de kleine meid heeft het “nog” niet.

Wat zijn dit voor tijden?
Versoepeling van hogerhand en om je heen Corona- ellende.

Weer ga doen ik wat ik al een tijd doe: ik ga af op mijn intuïtie in plaats van op de maatregelen van onze regering, wat (helaas) NIET garandeert dat ik geen Corona krijg.

Een gedachte over “Versoepelingen?

  1. Hoi Baars, Er zullen toch een heleboel mensen en bedrijven blij zijn met deze versoepelingen, en dat kan ik me ook voorstellen. Alle door jou genoemde verdrietige voorbeelden kwamen ook voor in de niet Corona tijd. Voor mij moeten we nu andere noodzakelijke problemen gaan aanpakken en gat is een lange lijst. Ik wens een ieder de Kracht (Liefde en Licht) toe, die we daarbij nodig hebben Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s