HOOP 2022

Het sneeuwklokje staat symbool voor hoop, (opnieuw) ontwaken en lenteverwachting, misschien dat ik daarom altijd zo blij word als ik er één of meer in onze tuin zie.

Nog blijer word ik als ik er grote hoeveelheden van zie, zoals in een bos, langs de slootkant, langs een grindpaadje of aan de voet van een oude, bemoste boom. (alle onderstaande foto’s zijn deze week gemaakt)

Het sneeuwklokje is familie van de narcis. Die beginnen ook eerdaags te bloeien. In de tuin staan ze nog in de knop, maar ik heb ze in een gemeenteperkje al in bloei gezien.

Ook van de narcis zijn vele soorten, ik las ergens 66 verschillende, maar elders staat dat er 85 soorten zijn; het ware getal zal wel ergens in het midden liggen. 
In Nederland (en België) schijnen alleen de wilde narcis  en de trompetnarcis voor te komen.

Nu, na 2 jaar Corona en perioden van lockdown zijn de maanden januari en februari extra zwaar; de dagen zijn kort, veel duisternis en het niet-weten hoe het verder zal gaan maakt mensen soms depressief, maar er is HOOP, hoop op de lente!

In deze maanden (januari en februari) kan soms de zon zich laten zien, niet dat deze veel kracht heeft, maar door de gouden stralen ziet  alles er dan opeens een stuk leuker uit.
Zoals de ( zwakke) zon die, op een knotwilg schijnt,  het lijkt dan bijna een gouden boom!

Niet alleen de “zonnige, blije dingen” vallen nu extra op.
We zagen in een vaart heel wat bootjes liggen, sommige onder een zeil, sommige zonder bescherming. Daar heeft de regen vrij spel in en op gehad. Dus zagen we ook bootjes die heel of half onder water lagen, dat is dan weer géén vrolijk gezicht!
Zoals deze, die toch ook wel weer een grappige foto maakt door de weerspiegeling in het water.

Tot nu toe hebben we nog amper sneeuw gehad.
Er liggen al paaseitjes in onze supermarkt (17/4 =Pasen dit jaar)
Dit jaar begint de “echte” lente op 20 maart, maar de meteorologische lente begint, vanaf de eerst dag van de eerste maand tot en met de laatste dag van de laatste maand.
Volgens deze definitie is het dus vanaf 1 maart al lente! 

De tijd naar meer licht, meer kleur en meer zon begint dus al op te schieten.

De overgang van febr/winter naar maart /LENTE!

Een gedachte over “HOOP 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s