(Niet) reizen

Een spreekwoord luidt Wie verre reizen doet kan veel verhalen.”
Ik ben door COVID-19  al 2 jaar de grens niet over geweest, dus over reizen en andere landen kan ik u weinig recentst uit de eerste hand vertellen.
Doordat de contacten met familie, vrienden en bekenden nu frequenter digitaal zijn dan toen we elkaar wél konden zien ben ik wel “bij” over hun handel en wandel in eigen óf ander land.

De reislustigen uit mijn kennissen- en vriendenkring én uit mijn familie vertellen me over COVID 19 en hun wel/niet reizen.

Woonachtig in Zd Afrika meldt een vriendin (dec.jl) dat daar nu een PCR test  gedaan kan worden als het nodig is.Op de school van de kinderen zijn 13 klassen naar huis gestuurd, vanwege positief geteste kinderen. 18 Leraren zitten in quarantaine, hetzij positief getest, hetzij dat één van hun huisgenoten Corona heeft. Online school voor haar kinderen dus nu!

Met Kerst zou familie uit Nederland naar Zd.Afrika komen, dat kon (door reisbeperkingen) helaas geen doorgang vinden.
Mensen uit Zd Afrika zélf kunnen nergens (buitenland) heen, óf ze moeten meteen na aankomst in het andere land 10- 14 dagen in quarantaine (dan zijn je vakantiedagen snel OP)

Een kennis wilde graag naar zijn vriendin in Thailand. En aangezien mei de goedkoopste maand om naar Thailand te vliegen is, probeerde hij afgelopen jaar een vlucht te boeken.
Helaas naar Thailand gaan mocht verleden jaar mei niet. Pas in december kon hij, mits mét de benodigde COVID-19 prikken en kort daarvoor getest, erheen.

Teruggaand moest hij  in Thailand een negatief testresultaat  van een aantal uren  geleden kunnen overleggen om het vliegtuig in te mogen.
Helaas vloog hij op een zondagavond terug en bleken de testlocaties op die dag gesloten.
Best een gedoe om een locatie te vinden waar hij wél op de juiste tijd getest kon worden. In een privékliniek  lukte het uiteindelijk wél. Hij kwam gezond en wel Nederland weer in.

Een zoon van vrienden van ons zou deze week op wintersport naar Oostenrijk; het schijnt vanwege de hoge Coronakans daar, ten zeerste worden afgeraden. Dus toen heeft hij toch maar gekozen voor de plaats Winterberg (D) Nordrijn-Westfalen, waar momenteel 50 cm sneeuw en 27 km aan skipistes ligt

Tenslotte mijn Engelse familie; zij waren véél eerder dan wij gevaccineerd en vonden het “belachelijk” dat wij van alles mochten terwijl we nog NIET gevaccineerd waren.

Mijn neef heeft op het moment Corona, dat werd duidelijk door een zelftest die positief was.
In Nederland kunnen we die test dan laten bevestigen door de GGD (kosteloos). In Engeland schijnt dit anders te zijn; mijn neef mag NIET verder getest worden, hij mag een week zijn huis niet uit,  meer zelftesten en als de test na een week negatief is, dan mag hij alles weer.

Hij zou zijn 4e vaccinatie(!) eerdaags krijgen maar dat gaat nu niet door; er moeten 28 dagen tussen de positieve test en een vaccinatie zitten.
Op 22 jan. appte hij dat hij negatief gezelftest heeft, dus binnenkort zijn oude moeder weer kan bezoeken.

[Volledig gevaccineerden hebben geen negatieve testuitslag meer nodig om Engeland binnen te komen, toch wachten we nog maar even]

2 gedachten over “(Niet) reizen

  1. Goede morgen Baars, Jullie kunnen toch reizen? Alle twee gevaccineerd, en waarschijnlijk ook getest en een coronapas toch?, volledige vrijheid, totdat onvrijheid zich voordoet., maar dat is vooralsnog niet aan de orde. En volledige regelvrijheid zit er in Nederland nog niet in, dus zitten we nog vast aan de onbillijke manier van omgang met ons Nederlanders, eigenlijk een deel van de aangekondigde totale verandering in de wereld. Johannes

    Like

    1. Of iets MAG (van de autoriteiten) of dat het verstandig is zijn 2 verschillende dingen. We mogen NU wel reizen, maar verkiezen dat niet te doen, omdat WIJ denken dat het niet verstandig is. IN Nederland heb je de vrijheid om al dan niet je te laten vaccineren. Uit niet vaccineren volgen bepaalde consequenties (zoals van alle dingen die je doet/niet doet) DÄT noem ik niet onbillijk

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s