Hard rijden

De Formule 1 wordt gezien als de koningsklasse van de autosport. Voor veel autocoureurs is de Formule 1 het hoogste haalbare binnen de racerij.

Max Verstappen, zoon van voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen en de Belgische kartcoureur Sophie Kumpen is op vierjarige leeftijd begonnen met karten.
In maart 2015 maakte hij zijn debuut in de Formule 1, waardoor hij op een leeftijd van 17 jaar en 166 dagen de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1 werd.; sinds 2016 rijdt hij bij het Red Bull Racing team. De supermarktketen Jumbo sponsort Max Verstappen als sinds zijn jeugd

formule 1 auto’s waarin Max Verstappen reed

Het  Formule 1 race seizoen liep dit seizoen van 28 mrt. 2021 – 12 dec.
21 coureurs streden in 22 races om de wereldbeker  ( 10 constructeurs om de constructeurstitel)
Gisteren was de laatste en beslissende van de 22 races

Het was dit jaar spannend tot de laatste, beslissende race; zowel de Britse, zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) als de Hollandse Max Verstappen (Red Bullracing) zouden de wereldtitel kunnen pakken, beiden hadden tot dan toe 369,5 punten.

Hoewel Hamilton bijna de hele race aan kop reed, won Max Verstappen de wereldtitel.
De Canadese Williamscoureur Latifi’s crash zorgt voor een safetycar *)
Toen de safetycar verdween ging de strijd tussen de voorop rijdende Hamilton en de vlak daarachter rijdende Max Verstappen. Verstappen kon Hamilton inhalen en in de laatste ronde pakte Verstappen de titel. De constructeurstitel was, voor de achtste keer, voor het team Mercedes

De Formule 1 races worden uitgezonden op kanaal Ziggo Sport (kanaal 14 gratis voor Ziggoklanten) Rob Kamphues presenteert dit programma met vaste analist en voormalig Formule 1 coureur Robert Doornbos en wisselende gasten.

poster op de studio

Vanaf volgend jaar raakt Ziggo Sport de uitzendrechten van de Formule 1  echter kwijt aan Viaplay  (onderdeel van het Scandinavische bedrijf NENT) . Ziggo behoudt wél de samenvattingsrechten. Rob Kamphues zal de samenvattingen bij Ziggo Sport met Robert Doornbos  blijven presenteren.

Voor mensen die van het kijken naar snelle auto’s houden: De eerstvolgende Formule 1 autorace zal worden gehouden van 18 tot 20 maart in Bahrein.
Voor mensen die zelf van hardrijden houden: een verkeersboete voor (in het normale leven op een normale weg) te hardrijden tot 10 km kost € 69,-  en 25 km te hard rijden kost € 235,-


*) een safetycar = een auto, die na een crash, de snelheid van deelnemende wagens op het circuit beperkt. Zolang het duurt om de baan vrij te maken rijdt deze wagen vóór de raceleider. Niemand mag er op dat moment voorbij


Een gedachte over “Hard rijden

  1. Voor mensen die de hele wedstrijd wilden volgen was kanaal 233 beschikbaar. Of dat het volgende seizoen ook geld is mij niet bekend. Veranderingen zijn aan de orde van de dag. Je blog liep weer over van informatie, goed van jou, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s