Rutte roept op

Eergisteren in de persconferentie werd meegedeeld dat er 1,2 miljoen mensen niet COVID-19 gevaccineerd zijn omdat ze dat (nog) niet willen.
1,2 miljoen dat is heel veel!
Minister President Rutte riep op om, als je mensen in je omgeving kent die niet gevaccineerd zijn, met ze te praten en ze over te halen om zich wél te laten vaccineren.

Ik denk niet dat ik aan die oproep nu nog gehoor geef.
Ik ken, in mijn omgeving, wat mensen die niet gevaccineerd zijn, mijn ervaring: er valt hierover niet mee te praten!
Zoals:
Een middelbaar stel dat ALTIJD al tegen vaccineren was (het is in deze eeuw niet nodig als je gezond leeft en eet) wil dus ook de COVID prikken niet.
Toen hun kinderen klein waren hebben we al gesproken over het niet-geven van de DKTP-injecties. Hun mening staat in BETON, niet te veranderen! ( zij: waarom denk je dat ze die prikken willen geven? Er is veel geld mee gemoeid!)

Een stel 80+; géén COVID-19 vaccinatie; We moeten toch ergens aan doodgaan! Er zijn teveel mensen op de wereld, daarom gebeurt dit.

Een stel onder de 30; hij: Als “ze” zeggen dat iets MOET, gooi ik sowieso mijn kont tegen de krib.
(Met hem heb ik wel (op anderhalve meter) gepraat!) Hij heeft onlangs de 1e COVID-prik gehaald, niet door mijn toedoen, maar omdat hij iets wil, dat alleen met inentingsbewijs toegestaan wordt (dié maatregel werkt dus wél)

Een vriend met een progressieve ziekte komt zijn huis amper uit en laat zich daarom niet vaccineren.

Ik kán sowieso niet met deze mensen praten want behalve dat ze rigide zijn, kom ik niet (meer) in hun nabijheid.
Niet voor hun en niet voor mijn veiligheid.

OMT-lid Jan Kluytmans (arts-microbioloog) voorspelde eergisteren dat een groot deel van de 1,2 miljoen niet-gevaccineerden (zo niet alle) corona gaan krijgen. Daar zullen dan ook weer mensen van in een ziekenhuis belanden.
Ziekenhuizen die nu de stroom patiënten al amper aankan.
Een somber scenario waarvoor ik mijn hart vasthoud én waarvan ik hoop dat deze microbioloog géén gelijk krijgt.

Een gedachte over “Rutte roept op

  1. Hoi Baars, Het lijkt me een verstandig besluit om deze mensen bij hun ferme besluit te laten blijven, zij doen het niet zomaar en , wat ik heb begrepen, zijn ze daarmee naar hun omgeving toe zeer voorzichtig, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s