Veranderingen

Soms vinden er in een mensenleven grote veranderingen plaats.
Veranderingen die men niet zelf in de hand heeft:
Ontslag en geen werk vinden (voor jouw leeftijdscategorie of jouw expertise); partner of kind wordt ernstig ziek; je moet gedwongen verhuizen of er komt iemand bij je inwonen waar je voor zorgen moet. Heftig om daarmee te moeten dealen.
Het komt op je pad.

Er zijn ook veranderingen die je WEL zelf in de hand hebt en die het leven zoals het eerst was, totaal veranderen.

Ik ken een paar mensen die hun leven een andere wending hebben gegeven: moedige mensen, die weliswaar de verandering ZELF in gang hebben gezet maar zich daardoor ook (voor een groot deel) op onbekend terrein begaven.

Twee vrijgezellen die na vele jaren “latten” besloten de stap te wagen en te gaan samenwonen.
Als je meer dan 40 alleen hebt gewoond, je eigen plekje heb gemaakt dan is het heel wat om dát op te geven en in plaats van een individu ook echt, dag en nacht, 365 dagen van het jaar een stel te worden.
Ze kochten een huis samen; een bijzonder huis, waarin zich een “samen” bevond, maar ook een terugtrekruimte voor beiden.
Het was een stap in het onbekende die (heel) goed uitpakte.

Een stel die hun hele leven samen (samenwonend én getrouwd) in de op 2 na grootste stad van Nederland woonden, gingen beiden een baan én woning zoeken op het platteland.
Minder banen in hun nieuwe woongebied; het ging niet van een leien dakje; allebei moesten ze “water bij de wijn doen” op banengebied.
Hun huis in de stad was “zo” verkocht, hun nieuwe huis kwam op bijzondere wijze tot ze.
Ze wonen en werken in hun nieuwe omgeving, waar het zó anders is dan in de stad.
De ruimte, de stilte, het tempo, het werk, ALLES is anders; het bevalt!

Een getrouwde vrouw die na jaren in het supermarktwezen gezeten te hebben en opgeklommen tot assistent manager “iets” anders wil, gaat haar Vrachtauto rijbewijs C met code 95 halen.
Er zijn veel vrachtwagenchauffeurs nodig en nog vóór ze alle benodigde certificaten gehaald heeft, kan ze al een baan als vrachtwagenchauffeur krijgen, die ze aanneemt zodra ze alle benodigde papieren heeft.
Ze is nog niet bij haar nieuwe baan begonnen, dus hoe het haar bevalt weten we nog niet, maar moedig is het, zo’n carrière switch.

Het bijzondere van deze gevallen vind ik, is dat de mensen niet ongelukkig waren in hun “eerdere” leven; het was geen noodzaak. Ergens hadden ze het gevoel dat het ook anders kon, durfden ze de uitdaging aan te gaan en zich in het “onbekende” te storten.
Bijzonder moedige mensen!Een gedachte over “Veranderingen

  1. Goede morgen Baars, Verandering op wat kleinere schaal, maar met grote impact was mijn naamsverandering, Joop in Johannes, waarmee ik zeggen wilde, vanaf nu vul ik mijn leven anders in en laat ik mijn verleden achter mij, dezer dagen kan ik zeggen, dat mijn verandering het Nu betrof, wat mij tot de ongelooflijke ontdekking leidde dat mijn, ons leven oneindig is, alleen (!) NU, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s