Tuincentrum in kerstsfeer

Rond de kersttijd zijn er weer tal van kerstmarkten.
Vóór het Coronatijdperk gingen er  busreisjes van Nederland naar België ( oa. Gent, Antwerpen en Brussel) en naar Duitsland (Essen, Oberhausen en Düsseldorf) om daar een dagje te “kerstmarkten”


Er zijn grote, maar ook kleinere kerstmarkten; in steden, dorpen, maar ook bij tuincentra.
Een bekende  kerstshow in deze regio is de kerstshow in Soest bij tuincentrum Vaarderhoogt.
Het is NU al begonnen, binnen en buiten. De kersthuisjes zijn vanaf gisteren open voor 4 personen tegelijk binnen daarvóór was het 2pers.tegelijk).Touringcars zijn nu, in Coronatijd verboden, maar met auto en fiets zijn bezoekers welkom (gratis parkeerterrein voor de zaak)

Het is duidelijk een kwekerij, zodat bij binnenkomst op het buitenterrein de kerstbomen en decemberplanten het eerst opvallen.

Boompjes mét en zonder sneeuw!

Elke 3 a 4 dagen komen er andere “bewoners” in de kersthuisjes, dus na 4 dagen zijn er weer totaal andere artikelen te bekijken en te kopen

Elk jaar is er een stal met het kersttafreel en levende dieren. Dit jaar was een koe mijn favoriet,  in de stal  achterin gaven  de schapen hem “rugdekking”. Het ezeltje stond wat schrikachtig in zijn stalafdeling.

Dit jaar heb ik NIETS gekocht, maar wel wat ideeën opgedaan. Zo zag ik dat ik van pompoenen (nu nog op mijn schaal liggend) een kerststukje kan maken (ook leuk om weg te geven) en  hoe ik van een lange smalle doos, plank o.i.d. met besneeuwde dennenappels en windlichtjes een leuk kerststilleven maken kan.

Op een pleintje staan tal van eet- en drinktentjes; wij kozen voor de poffertjes (staand opeten) , vreselijk lekker maar niet slim als je een zwarte wollige jas aan hebt! Ik zag er daarna “bestoven

Op een pleintje staan tal van eet- en drinktentjes; wij kozen voor de poffertjes (staand opeten) , vreselijk lekker maar niet slim als je een zwarte wollige jas aan hebt! Ik zag er daarna “bestoven

Op een pleintje staan tal van eet- en drinktentjes; wij kozen voor de poffertjes (staand opeten) , vreselijk lekker maar niet slim als je een zwarte wollige jas aan hebt! Ik zag er daarna “bestoven“ uit

Hoewel ik mezelf pas ná Sinterklaas toesta om in kerstsfeer te geraken vond ik dit toch leuk om nu te bezoeken in een rustige tijd qua bezoekers. Dat zal vast anders worden naarmate het korter voor kerst is!
Tot 23 december is Vaarderhoogt dagelijks te bezoeken van 10.00- tot 17.00 uur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s