Outdoor ergernissen

1. Je wilt je ( gewone) fiets parkeren, bv. bij de supermarkt. Rekken genoeg maar omdat er een paar (meestal elektr. ) fietsen staan (die NIET in de gleuf passen) óf gewone fietsen die door gewone mensen verkeerd zijn neergezet, is er geen plaats in de gleuven meer!

2. Electrische fietsen bellen lang voordat ze bij je zijn, je MOET aan de kant gaan, want ze komen aangeracet en kunnen niet snel stoppen. Bovendien zijn dat geen ting tingeling bellen, maar scherpe tonen, zodat je, in het bos ( voor je rust) fietst en opgeschrikt kan worden door een snerpende bel van (vaak een ouder) iemand die op een elektrische fiets komt aan geracet!

3 Wielrenners hebben geen bel, dan wordt de fiets zwaarder (lees langzamer) Zij willen op een fietspad NIET inhouden of stoppen, dus roepen van veraf HE of HO en als je niet snel aan de kant gaat zoiets als “Uit de weg, stumper”(en dat is dan nog de “ nette “ versie)

4.Als hondenbezitter dien je altijd een poepzakje bij je te hebben. Als je de poep van je hond NIET direct opruimt ben je strafbaar. Prima, we willen de omgeving schoonhouden.
Maar hoe zit het met paarden? De poep van een paard is veel meer dan die van de gemiddelde hond, ligt midden op de straat of op het fietspad, niet naast een boom of onder een struikje zoals honden nog wel eens (aangeleerd) doen.
Nog nooit  heb ik  iemand van zijn paard zien springen om de poep achter haar of zijn paard op te ruimen*)

Er bestaan wel mestzakken voor paarden maar ik heb zo n zak nog maar één keer “aan “ gezien.

*) wel mannen van de gemeente gezien die na de intocht van Sinterklaas, keurig alles opruimden!

Een gedachte over “Outdoor ergernissen

  1. Hoi Baars, Ik kan met een blij hart zeggen, geen last meer te hebben van enig verkeer. Ik voel met je mee als je het hebt over de verschillende soorten fietsers en hun vaak onverwachte reacties, Mijn moeder zaliger zou inm zo een geval zeggen : Bezit Uw ziel in zaligheid, een wijs mens, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s