Zonnig geel in november

We lopen in de tweede week van november in een bos; tenminste dat denken we.
Er blijkt veel minder bos te zijn dan we dachten; er zijn veel open plekken met gele bloemen: kool- of raapzaad. (Ik kan die twee nooit uit elkaar houden)

Uit beide  zaden worden plantaardige oliën gehaald. Van koolzaad weet ik dat het één van de ingrediënten van BECEL (margarine) is en dat van koolzaad biodiesel gemaakt kan worden; raapzaad is een vanggewas*) en wordt vaak als groenbemesting gebruikt.

Als de zon (een beetje)  over deze  kool/raapzaadvelden schijnt geeft het een bijna fluoriserend licht en ziet het er mega vrolijk uit.

Langs de kant zijn kleurige “ bijenbloemen“ geplant, voornamelijk Cosmea’s, allerlei kleuren roze en paars met heel fijn groen. Ook staan er  tussen deze tere, maar hoge steeltjes her en der nog een enkele  korenbloem en af en toe een fel rode klaproos.
Ernaar kijkend voelen we niet de herfst, maar de zomer nog.

We komen mega veel hondenuitlaters tegen, allemaal zeggen ze gedag , waarschijnlijk zijn ze ook allemaal in een goede bui door dit prachtige, zonnige natuurspektakel en blij “even” buiten  te kunnen lopen zonder mondkapje

 Deze hele wandeling lijkt  wel een buitenfeestje.

Dit “ bos“ is een plek, waar de natuur het leven “ viert“

*)  vanggewas wordt geteeld ná een hoofdgewas met de bedoeling uitspoeling van meststoffen, vooral nitraat.

Een gedachte over “Zonnig geel in november

  1. Hoi Baars, Het herinnerde me onmiddellijk aan de tijd toen ik kennis maakte met Flevolam, Almere: Onbebouwd en hele velden met koolzaad, ja een gele zee . Prachtig ! Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s