Meer ruimte om te leven!

Gebrek aan ruimte veroorzaakt benauwdheid, spanningen en stress.
Dat geldt voor mens én dier.
Helaas stelt de wet minimale eisen aan ruimte voor dieren en kunnen miljoenen dieren in de veehouderij “”hun kont niet keren”
De Dierenbescherming in samenwerking met supermarkten organiseren jaarlijks (in week 43) DE BETER LEVEN WEEK om de consument bewust te maken van dierenwelzijn bij hun productaankopen.


Dit jaar wordt deze BeterLevenWeek gehouden van 25 t/m 31 oktober
Het Beter Leven keurmerk 3 betekent dat die dieren meer ruimte hebben gekregen om BETER te leven.

95% van de consumenten in Nederland consumeren nog geregeld dierlijke producten (vlees en vleeswaren, eieren en zuivel), daarom blijft het nodig om ons, consumenten, te wijzen op diervriendelijkere alternatieven, zoals het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.
Beter Leven keurmerk 3 staat centraal in de BeterLevenCampagne van dit jaar, maar ster 1 en 2 ster zijn ook al een stap in de goede richting naar een beter dierenwelzijn.

Hoe meer sterren hoe beter dus.
Ik las dat varkens met 3 sterren de ruimte krijgen om hun behoeften (ver) weg te doen van de plek waar ze liggen, dat kippen met 3 sterren buiten naar voedsel kunnen scharrelen en een stofbad nemen en dat dan de koeien gezamenlijk in de wei kunnen grazen.

Het klinkt zo “normaal” maar helaas is het dat niet; dierenleed komt nog te veel voor. Daar zouden we als consumenten iets aan moeten doen.
Gelukkig kan dat, niet alleen in deze BeterLevenWeek, maar het hele jaar door, als we producten kopen met BeterLeven sterren; liefst met 3 sterren.

Een gedachte over “Meer ruimte om te leven!

  1. Hallo Baars, Normaal is dat we teveel doen, zonder te weten wat5 de gevolgen kunnen zijn. De bescherming van onze veestapel om op te eten is iets wat we MOETEN doen. Ik ben vlees eten en dergelijke al aan het afbouwen, en besef dat mijn actie alleen geen zoden aan de dijk zetten, maar hoop dat anderen reden vinden om deze roep na te volgen. Veel kan ik niet doen, maar dit, berichten, kan ik nog wel. Dank voor je aanzet, Baars,Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s