Uitgelekt Ruurlo’s geheim

Eenentwintig jaar geleden begon een man een restaurant in Ruurlo
Hij nam een patissier in dienst, die geweldig gebak “bedacht”, zoals hazelnootschuimgebak.
Het gebak vond gretig aftrek.

In 2017 werd in het Kasteel Ruurlo het Museum More (realistische kunst) geopend. Er kwamen  veel journalisten op af om (bijna allemaal) lovende artikelen over dit prachtige museum te schrijven.

kasteel Ruurlo

Onder deze journalisten bevond zich ook een journaliste van de Kampioen, een blad voor leden van de ANWB ( inmiddels meer dan 4,5 miljoen leden/lezers)
Zij wilde vóór haar bezoek aan het museum wat sfeer opsnuiven in het Achterhoekse  dorp Ruurlo. En, omdat ze wat vroeg was voor haar bezoek aan More, streek ze daarna neer in het etablissement van de man en bestelde “koffie met wat erbij”
Het “erbij” werd schuimgebak
Ze vond het schuimgebak ontzettend lekker en bij haar recensie over het museum schreef ze ook over het heerlijke schuimgebak (en waar het te verkrijgen was).
Het bleek dat heel wat ANWB-leden de Kampioen GOED lazen; er kwam een enorme run op het schuimgebak

Ook ik heb gehoord over het fameuze schuimgebak en, in een heerlijk zonnetje streek ik onlangs neer op het terras van De Luifel en bestelde cappuccino met het fameuze schuimgebak; het was inderdaad overheerlijk

Ik genoot van de zon, de koffie en het schuimgebak en kreeg, als toetje, bovenstaand verhaal van de eigenaar te horen.
De kers op de taart was “zijn geheim” over de kwaliteit van het schuimgebak: verse, net geklopte slagroom dát is wat het gebak extra lekker maakt!

Een gedachte over “Uitgelekt Ruurlo’s geheim

  1. Baars, de Bofkont ! Blogs schrijven over genieten en daarbij jezelf niet vergeten. Lijkt me heerlijk en mocht ik nog inde buurt komen weet ik nu het adres ! Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s