Achterhoeks Open (golf)

Op landgoed ’t Zelle (tussen Ruurlo en Hengelo(Gld) wordt op 4,5 en 6 september het golftoernooi: Het Achterhoeks OPEN gespeeld; de finale zal op 11 sept. gespeeld worden.

Op 4 en 5 september wordt op de Varsselring, niet ver van ’t Zelle, ook de Wegrace 2021 gehouden. Reden waarom de organisatie van het Achterhoeks Open omleidingsbordjes onderweg heeft gezet; heel fijn om rechtstreeks op het golfterrein te komen en niet in een file verstrikt te raken.

’t Zelle is niet alleen een prachtig terrein om te golfen, het heeft ook mooie natuur met veel vogels, stroken met bermbloemen, waterpartij, bosschages en prachtige doorkijkjes (bv naar prachtige bruine koeien)

Het boekje met tekeningen van alle daar aangelegde banen heeft op elk achterkantblad “iets” over de natuur.

De flights bestaan allen uit 3 spelers, die om de 8 minuten starten.
Wij lopen mee met de flight die om 10.40 uur start.
Best fris om die tijd. Zeker voor de mensen in korte (nette) broek en in polo!
Naarmate de dag vordert wordt de zon sterker en wordt het een heerlijk temperatuurtje om te spelen én om te kijken!De start

De prijzen zijn niet mis; een hole-in-one op hole 15 levert, tijdens de finaledag, een auto op!
De golfvlaggen zijn de streekvlaggen van de Achterhoek!

Wij, meelopers, nemen na hole 10, een break om een kopje koffie op het terras te drinken.
Daar hebben ze ludieke Coronaschermen in golf-stijl én “informatieve” placemats.

(Golfclubs tussen de stammetjes!)

Na de koffie zoeken we het team weer op ( we hebben dan 3 banen gemist) en lopen de rest van de banen met ze mee. De  2 Zelle-leden én een speler van ”buiten” zijn aan elkaar gewaagd.
Er wordt eigenlijk niet tegen elkaar gespeeld maar voor de meeste punten (die kunnen recht geven op meedoen op de finaledag)
Er zijn 3 categorieën categorieën (totaal iets meer dan 200 deelnemers) (De beste 25% van elke categorie mogen de finale spelen!)

Na een flinke 4 uur zijn we weer terug bij het clubhuis (restaurant) de Zellerij en gaan de heren aan het tellen. Natuurlijk onder het genot van een biertje; de kaarten kunnen dan worden ingeleverd en er kan nagepraat worden over de goede, de minder goede en de GEWELDIGE slagen en putts!Achterhoeks Open: Inschrijving gesloten, maar nog te bezoeken op:
zondag 4, maandag 5 en zaterdag 11 september 2021

Een gedachte over “Achterhoeks Open (golf)

  1. Hoi Baars, Golf is niet mijn ding, maar kan er wel naar kijken. D e taal is ook weer bijzonder en komt tot uitdrukking in de bijzondere resultaten, zoals Hole in one, vind ik erg indrukwekkend en heeft meer te maken met “geluk” dan met doel zekerheid, al heeft m.i. ervaring dat wel, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s