Herkomst Amerika en Venezuela

Amerigo Vespucci (1454-1512) geboren in Florence, bankier in dienst van de familie De Medici, moest in 1492 naar Sevilla om daar economische zaken van de familie te behartigen.
Daar kwam hij in contact met zeevaarders en besloot hij ontdekkingsreiziger te worden.
Hij was één van de mensen die ervan overtuigd waren, dat Columbus in 1492 een compleet nieuw en onbekend continent had ontdekt en dat het NIET Azië was, zoals Columbus tot zijn dood had volgehouden. [Columbus dacht dat hij Indië had bereikt en noemde de lokale bevolking Indianen]

De belangrijkste reden achter Vespucci’s Spaanse ontdekkingsreizen, was dan ook om opheldering te brengen in deze kwestie.

Amerigo Vespucci en Christoffel Columbus

In 1503 schreef Vespucci  (als eerste) dat het land dat Columbus eerder ontdekt had géén Azië was, maar een nieuw continent.
Een Duitse cartograaf ( Martin Waldseemüller) stelde voor om dit “nieuwe land” afgeleid van Verspucci’s Latijnse voornaam Americus te noemen; America.
Dit voorstel werd gevolgd en op een landkaart  van Rumold Mercator (1538)  is Terra Americi  terug te vinden als naam voor het volledige continent, inclusief Noord AmerikaTijdens een reis door Zuid-Amerika zag Vespucci huizen op palen bij het Meer van Maracaibo ( met 13.500 m2 km, grootste meer van Zd Amerika) Dit deed hem denken aan Venetië, dus noemde hij het daar Veneziola (= klein Venetië) Later werd Veneziola – Venezuela!

Venezuela is een republiek met Caracas als hoofdstad. De bevolking, ca 28.644.603 mensen, hangt voor 96% het katholieke geloof aan en de officiële taal is het Spaans.

*) foto: Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48309

Een gedachte over “Herkomst Amerika en Venezuela

  1. Goede morgen Baars, Ergens in mijn geheugen wist ik een klok, maar kon de bijpassende klepel niet vinden. Zoals meestal heb je me daarbij geholpen en worden de namen van landen en werelddelen, op een logische manier duidelijk, waarvoor mijn dank, Johannes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s